Pagina's

zondag 2 februari 2014

Ook dat is LOL

Mijn vorige bericht ging over geratel in de bak, zoals ik het heb genoemd. Telkens bij flink aanzetten een irritant geratel. Via reacties tips van Wim Schermer gehad, waarvan een enkele direct bruikbaar, anderen wat ingrijpender.
Van de LOL vrienden zijn er een paar die O ringen hebben meegenomen vandaag. Een ander biedt aan tijdens de pauze even mee te kijken naar de aandrijving. Het blijkt dat de kettingbuis aan de bovenzijde iets te ver naar beneden zit en daardoor de ketting er teveel tegen aan loopt. Een stukje naar boven gedrukt en het is al veel minder. Het was al minder, doordat ik gisteren naar de achterderailleur heb gekeken. Die was aardig vuil, wat me verbaasde want zo lang rijd ik er nog niet mee. Ik kwam erachter dat ie vuil was, omdat ik de kettingloop eens goed heb bekeken. Verder was er niets bijzonders qua aanlopen o.i.d. ook de al eerder genoende O ringen van de kettingrol zitten nog gewoon op hun plaats.
Die kettingbuis die ik nu heb verplaatst kan er wat mij betreft ook wel uit. Ik heb nooit een zo wijde broek aan dat deze tegen de ketting komt. Nou ja, dat doen we wel als er ooit iets aan de ketting moet gebeuren, want het is niet echt iets dringends.

Na die kettingbuis verschoven te hebben, konden we weer verder. Het was een plaspauze, geen reparatiestop. Bij het wegrijden merk ik dat ik geen stroom meer heb. Wat nu weer? Alles zit nog op zijn plek. Marc denkt dat de blik van Lorenz in de bak al voldoende was om dit voor elkaar te krijgen :)

Bij de koffiestop de accu van Marc geprobeerd, die doet het niet bij mij, die van mij wel bij hem. Dan de zekering maar eens bekijken. Niets vreemds aan te zien, maar als ik een andere krijg van Pieter Jan, is alles ineens weer in orde.

Fijn, die mannen van LOL!

Nou, en dan ook nog eens een mooie zonovergoten tocht naar de Peeskerbult gemaakt.

4 opmerkingen:

 1. hoi Casper,

  als je een stanley-mes flinkt warm maakt, bijv met gasbrander of verfbrander, dan kun je vrij eenvoudig de kettingbuis in de lengte doorsnijden (vooral als je zo'n vloerbekleding haakmesje hebt).

  lorenz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, goed idee. Dan kan ik ook een stukje van 10 cm laten zitten onderin, want daar komt anders teveel vuil op de ketting.

   Verwijderen
 2. dat snap ik dan weer niet, welk vuil bedoel je ... ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vuil dat via de voetgaten binnenkomt, via je schoenen etc. Vuil is er altijd en een vette ketting trekt dat aan. En een ketting moet vet zijn om goed te lopen.

   Verwijderen