Pagina's

woensdag 27 juni 2012

Niets te melden?

Op cycle vision had onze Wim de fijne opmerking dat hij alleen blogt als hij iets te melden heeft, als geintje richting mij. Heb ik altijd iets te melden als ik blog? Nee, niet altijd voor de buitenwereld, maar wel voor mezelf om later nog eens terug te kunnen halen.

Zaterdag op CV een mooie dag beleefd. Heen met Marc gereden en bijna bij Lelystad Wim en Ed ingehaald. Zij waren vanuit Apeldoorn vertrokken. Terug zijn we met ons 4en van start gegaan, tot Apeldoorn samen gereden.
Veel gezien, nieuwe mensen ontmoet, genoten van het weer en de heen- en terugreis. Het was mijn eerste keer, maar zeker niet de laatste. #Rastmango liet zien dat het le !uk kan zijn aan de 3 uursrace mee te doen, ook al ben je geen topper. Maar voor mij is hij al een topper door zijn deelname!
Volgend jaar ook maar meedoen?

Op de terugweg mijn eerste lekke band onderweg gehad met de Kojak. Met het risico dat er weer een bandenkeuzediscussie ontstaat, stel ik hierbij dat de Kojak voor mij een perfecte voorband is. Al ruim 8000 kilometer houdt ie me op de weg. Het lek ontstond doordat er een flink gat op een donkere plek in het fietspad zat, kon ik niet meer ontwijken. Zo ontstaat de snakebite als lek: twee gaatjes, omdat je met flinke kracht de band indrukt. Het ligt dus niet aan Kojak himself! Waarschijnlijk had ik de druk niet hoog genoeg, hoewel je ook met hoge druk een snakebite kan krijgen.
Thuis maar eens gecontroleerd en inderdaad, de andere band had een te lage druk, dus naar opgepompt. Ook de achterband, waar sinds enkele honderden kilometers een F lite om ligt, extra druk gegeven, een halve bar meer dan het maximum wat aangegeven wordt.
Dat had effect ! Gisteren mijn wwv rit naar Almelo gemaakt en op de heenweg ging het al erg lekker. Op de terugweg mijn persoonlijk record verbeterd naar 35.1 gemiddeld op een rit van 53 kilometer. Binnen een jaar zit ik zo op een van de door mij bepaalde doelen.

4 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen Casper, dat jij ook dit soort doelen hebt! Zoals je misschien hebt gelezen was een van mijn doelen om de woon-werkrit binnen de anderhalf uur te rijden. En dat is afgelopen week gelukt! Wat is jouw doel?

  Gr. Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Robert-Jan,

   Ik heb voor ik ging velomobielen mijn wwv in de zomer op de racefiets gedaan. Daarbij had ik een route van net geen 50 kilometer. Mijn doel was dit in de Quest in 1,5 uur te doen. Dat is dan bijna een half uur meer dan per openbaar vervoer, wat ik goed te doen vind. Nu blijkt de ideale velomobielroute 53 kilometer te zijn. Zitten er minder dorpskernen in, die de boel aardig kunnen vertragen.
   Als ik mijn rit van gisteren analyseer, zie ik dat ik grote stukken net boven de 40 heb gereden, wat betekent dat de bebouwde kom behoorlijk vertragend werkt.
   Wat mijn doel nu wordt? Ach, ik weet het nog niet, consolideren in ieder geval. 1 van de andere doelen was meer dan 10.000 kilometer per jaar, dat is nu al met 9 maanden gelukt.
   Ik rij een oude Q, 3x20 inch. Mocht het een keer een 26 inch worden, met moderner binnenwerk, dan wordt het zeker beter.

   Verwijderen
 2. Ik vind dit niet niks :)

  35.1 gemiddeld. WOW, dat is erg lang geleden dat ik dat gehaald heb. Toch al gauw 10 jaar :(

  Het lek is dus ontstaan door een snakebite. Dat heb ik nog nooit gehad met een fiets. Gauw afkloppen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook eens een snakebite gehad met mijn RaptoBike, knalde met het voorwiel op een richeltje. De voorband was (is) een Durano, op ca. 8 bar. Ook die band had geen zichtbare schade. Dus met hoge druk kun je inderdaad ook best een snakebite krijgen. Als dat met hoge snelheid gebeurt, dan wil je wel snel stil gaan staan op een low racer omdat er dan geen stabiliteit meer is.

  BeantwoordenVerwijderen