Pagina's

zondag 1 juli 2012

Midden Oosten rit

Vandaag 1 juli een mooie rit gemaakt met een zeer divers gezelschap. Aangekondigd als zomertour, het weer deed het goed! PZ uit Zwolle had aangegeven eens samen te willen rijden, zodat we na verzameld te hebben in Zutphen op onze vaste plek, naar Deventer zijn gereden voor de meeting met PZ. Ik zag op de agenda van ligfiets.net dat ook @brandweerquest en @xs009 mee zouden gaan. @edberg was ook al aangemeld, evenals Quesjer. Wij reden met 6 man naar Deventer, waar er al 4 klaar zaten. We zaten net aan het gebak bij Hans en Grietje op de Brink, toen PZ nog met 3 man de hoek om kwam, Bert en Gerald en de al eerder genoemde Quesjer.
Na een kleine discussie over het cijfer van het appelgebak, zijn we met 13 man (inclusief 1 vrouw deze keer) gaan rijden. Slechts een klein aantal velomobielen deze keer, want in de aankondiging was aangegeven zoveel mogelijk met open liggers te komen.
Deventer uitgeslingerd, kwamen we op de doorgaande weg richting Raalte. Dat duurde te lang, ik bleek een afslag gemist te hebben. Even een omweggetje gemaakt om weer op de route te komen. Wat was het geval, Ik had een routekleur op mijn garmin gezet, die niet goed zichtbaar was. Dat euvel snel verholpen, waarna het verder prima ging.
De route had ik via de fietsrouteplanner van de fietsersbond gemaakt. Van Zutphen via Eefde en Gorssel naar Deventer. Niet langs de doorgaande weg, maar over landwegen. Vanaf Deventer richting Raalte en Holten. Nergens meer echt een dorpskern tot Holten. Dat doet die planner wel mooi! Een paar kleine stukjes zandpad, maar dat mag de pret niet drukken.
In Holten weer een koffiepauze, met ijscoupes en gebak. Veel bekijks voor onze vervoermiddelen. men ziet niet vaak velomobielen, open liggers in soorten en maten en een roeifiets tegelijkertijd.

De snelheid was niet hoog, maar daar gaat het niet om. Het is ook lastig om een goede toursnelheid te bepalen, met zoveel verschillende mensen. De contacten, uitwisselen van ervaringen, mensen die elkaar wel kennen, maar niet vaak zien, daar gaat het om.

We hebben het al vaker over het gebak van Boshuis 3 gehad. Het zit er dik in dat de rit van augustus daar heen zal gaan.Omdat ik niet weet of iedereen naamsvermelding apprecieert, zal ik deze hier verder niet noemen. Ik heb er van genoten dat we weer met zoveel verschillende mensen hebben kunnen rijden. Hieronder een paar foto´s van de koffiepauze in Holten.

1 opmerking:

  1. Dat we met de velomobiel waren had te maken met de totaal afstand voor ons. Marloes heeft als max 100 km met de roets. Ik nog veel minder. Evenals mijn Raptobike. We willen zo veel mogelijk op eigen wieltjes komen met een toertocht. Dus geen bruine benen voor ons deze keer. ;-)

    Ik heb wel met moeite de superwatjes velomobiel kap thuis gelaten. Daar was ik wel blij mee achteraf. Het is veel socialer fietsen zonder kap.
    Over die zandpaatjes lekker met de armpjes buitenboord. Heerlijk!
    Bedankt nog voor de rit. Ik heb genoten.

    BeantwoordenVerwijderen