Pagina's

zondag 3 juni 2012

ZAZ was herfstrit in juni!

Vandaag was de LOL rit van Wim, ZAZ. Zutphen-Apeldoorn-Zutphen. Het werd Zutphen-Assel-Zutphen. De eerste die ik per pas aangeschafte Taifun heb gereden.

Mooie rit, door zeer afwisselend landschap. Vlak, was er door mij beloofd. Het werd hier en daar wat licht klimmen. Of het echt licht was, of dat het aan de Taifun lag, weet ik niet.

Het was in ieder geval een natte start. Buienradar gaf aan dat het rond 11 uur droog zou worden. Dat werd 12 uur. Mijn regenjas kort voor de start nog even geïmpregneerd. Te kort voor de start, want na enige tijd kwam het water er toch doorheen. En dat werd koud! Ik lees net dat het net zo koud, of warm, is als eerste kerstdag 2011. Dat wil wat zeggen.

Toch plezier gehad, er moet veel gebeuren om het echt onplezierig te maken. Weer een nieuwe rijder, door Wim geronseld. Dit keer een Strada, bereden door Thomas. We waren totaal met 7 personen, niet slecht gezien het weer.

Vanuit Zutphen met 5 man naar Voorst gereden om Wim op te pikken. Daar bleek Thomas ook erbij te zijn. Met 7 de tocht verder voortgezet, via Klarenbeek over Beekbergen, langs Apeldoorn naar Assel. Daar de zeer welkome koffiepauze, waar we enigszins op temperatuur konden komen. Verder door de bossen langs Hoog Buurlo naar Hoenderloo. Daar het oranjehotel in de bossen gepasseerd, waar geen glimp van onze nationale trots op te vangen was.
Na enige discussie welke vervolgroute te nemen, zijn we via Loenen, Eerbeek, Hall en Voorstonden Zutphen weer genaderd. Onderweg kneep Rudy in Hall in de remmen, omdat ie daar woont en even verder bij Voorstonden gingen Wim en Thomas links af. Met zijn vieren staken we via de nieuwe IJsselbrug de rivier weer over, vanwaar Marc nog zijn kilometrage opschroefde op zijn rit naar Neede.

Eerste pechgeval hebben we ook gehad. Na 11 ritten niets aan de hand, kreeg Wim een klapband voor. Een scheur in de buitenband is provisorisch gerepareerd, want op een tweewieler is het lastig extra buitenbanden mee te nemen. Of de volgende keer toch, Wim? De maat is anders dan die van een velomobiel, dus lenen van een band had geen zin.

Hopelijk is het 1 juli wel echt zomer. Wellicht gaat een deel van ons naar Cycle Vision, daar wordt via social media nog over gecommuniceerd.

6 opmerkingen:

 1. Welgeteld 137 km voor mij... Het aantal pechgevallen (1 lekke band tijdens en 1 voor de tocht, van mezelf) viel me nog mee, gezien het weer en de soms vele steentjes die onze banden te verduren kregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij bleef het steken op een schamele 79.9km, nog net niet door de eerste 5000km grens heen gebroken vandaag :( (teller staat op 4992km)

  Wat betreft reserveband voor Wim. Misschien toch een buitenbandje bij een velomobielrijder (servicekarren) ingooien. (Ja van mij mag die er bij mij zo in.) Aan de andere kant hoevaak heb je een reserve buitenband echt nodig?
  Zelf wel een 20" (406) buitenband aanboord, maar geen 26" (559).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie komen met die LOL tochten toch wel vaak bij ons in de buurt (Assel). Mooi hier he? ;-)
  Het Oranjehotel heeft een twijfelachtige reputatie. Lang niet elke Nederlander is Koninklijk Oranje fan. Het was vooral prins Bernard die daar graag kwam en later ook Alex. Maar onder publieke druk is dat ook minder geworden. De jacht ligt wat gevoelig in dit land.

  Koning Willem werd hierdoor niet gehinderd. De kaarsrechte lange lanen bij ons door het bos, tat aan Putten, werden door/voor hem aangelegd. Dan kon hij met zijn gevolg te paard er overheen razen. Het wild werd tijdig door het lokale gepeupel, tegen een welkom zakcentje, voor zijn voeten het pad op gejaagd zodat hij zonder veel inspanning altijd buit had. De bejaagde korpsen werden achter hem weer opgeraapt en aan het koninklijk adres afgeleverd aan het einde van de moord partij. En waag het niet er ook maar een flintertje hiervan voor eigen gebruik achterover te drukken! Een zwelgbanket werd aangericht voor de happy few op het Loo, Oranje Hotel of in het bos. Dat waren nog eens tijden.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi onderwerp voor andere tijden.....

   En, we zullen eens doorrijden naar Boshuis 3. Zondag wel over gehad, maar t was te nat en daardoor te koud voor een lange toht. Zie ook de afstanden die Marc dan moet doen.

   Verwijderen
  2. "...moet doen"? mag doen, met plezier! Zet Boshuis Drie maar op ligfiets.net/agenda :) Is slechts 15km verder dan Halte Assel...

   De fietspaden rond Het Loo zijn inderdaad prachtig, zeker met het fietserluwe weer dat we erbij hadden. Het is een voorrecht om in zo'n mooie omgeving te mogen wonen.

   Verwijderen
 4. Leuk om te lezen dat je een Taifun hebt aangeschaft. Één van de mooiste Challenge modellen, die helaas niet meer in de collectie zit. Je hebt wel een slechtweerdag uitgekozen om die open ligfiets uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen