Pagina's

zondag 27 mei 2012

Fun met Taifun

Ja ja, ik heb sinds gisteren een Taifun, van Challenge, zie foto op de voorpagina, onderaan. Volgens mij de voorloper van de Fujin, maar dat terzijde. Waarom? Ik wilde een open ligger voor de mooie zomerdagen. De Quest is voor woonwerkverkeer en voor slechtweer ritten. Nu heb ik al een open ligger, maar dat is een oudje dat niet meer bij mijn ambities past. Staat dus op marktplaats.

Waarom taifun? Een eenvoudige, snelle open ligger. Hardtail, geen fratsen. Directe sturing en goed contact met de weg. Testrit vandaag geeft hoop op mooie ritten. Lekker snel en makkelijk naar snelheden boven 30 te krijgen. wel wennen aan tweewielen, als je een driewieler gewend bent. Maar dat gaat snel. Voordeel is ook dat ie 20 inch wielen heeft, zit ik niet met al die verschillende bandenmaten.
Die hardtail voel je wel goed overigens, dus als ik de F lite binnen heb voor de Q, zal ik de Big Apple eens op de Taifun proberen.

Postte mijn vrouw op facebook dat ik mijn 7e fiets heb. Dat wordt dus opruimen. Er staan er 3 op marktplaats, de rest heb ik nodig, c.q. wil ik niet kwijt. Ach, 't is altijd goedkoper 4 fietsen te hebben naast een simpele twingo als auto, dan dat je met je auto up to date wil blijven. En ik ben nu eenmaal een fietsfanaat.
Nog een voordeel: nu hoeft Wim_i-row zich niet altijd eenzaam te voelen op zijn open ligger. Eerstvolgende LOL rit 3 juni wordt de maidenrace van taifun!

Overigens ben ik er wel even mee bezig geweest om hem goed rijdend te krijgen. Goed onderhouden, stond er bij de advertentie. Dat viel wel tegen. De ketting was wel vaak gesmeerd, maar nooit schoongemaakt. Dat resulteert in plakken van de ketting aan de tandwielen en de derailleur. Er kwam heel veel vuil af. Bovendien liep de ketting niet lekker, hij was te lang en er bleek een zestal schakels van een ander merk tussen te zitten, die niet goed liepen, met overslaan als gevolg. Nou ja, na een paar uur klussen, wat ik overigens heel niet erg vind, loopt ie lekker licht en als een trein.
Er zitten wel goede bandjes op en vrijwel nieuw, dat valt weer mee. Bovendien spoort ie goed, dus het frame is nog superstrak.
Het enige wat ik nog moet doen is de schijfremmen nakijken, die piepen af en toe. Dat is iets nieuws voor me, dus goed voorbereiden. Ach, zo blijf je bezig.

2 opmerkingen:

  1. Goed onderhouden wil natuurlijk ook nog niet zeggen dat de fiets super schoon is. Je moet er natuurlijk zelf ook nog wel iets voor doen...:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, met schijfremmen wens ik je veel afstel plezier ... ik ben er al een maand mee bezig -;)

    BeantwoordenVerwijderen