Pagina's

zondag 6 mei 2012

Holterbergrit LOL

Vanochtend verzamelden 9 ligfietsers zich bij het Volkshuis in Zutphen. Op het moment dat ik aankwam had men net de koffie op en moetsen we aan de kant, want het terras moest naar buiten. Er hadden zich 3 mensen aangemeld via de agenda van Ligfietsnet. Dat is gelijk het mooie van LOL, je hoeft je niet aan te melden om toch mee te doen. En zo blijft het verrassend wie er komen. Marc heeft een mooie aanrijroute voor de Holterberg uitgestippeld. Vanaf de start van de klim ontstaat er veel ruimte tussen de rijders, afhankelijk van klimcapaciteiten. We spreken af te stoppen bij het Natuurdiorama. Daar aangekomen is er een 10e man, die uit Oldenzaal is gekomen. Hij rijdt een aantal kilometers mee.
We nemen eerst een pauze, koffie met applgebak, hoe kan het ook anders, bij Woody´s. Na een wat onaangename verwelkoming, de fietsen stonden niet goed, zijn we toch naar binnen gegaan. Koffie, gebak en sfeer zijn goed.
Na de pauze een afwisseling van klimmen en dalen, zie de volgende filmische impressie.


Het gaat hard naar beneden, zoals je kan zien. Ik heb geprobeerd de snelheid die op de garmin wordt getoond te laten zien, maar het spiegelt te veel. Ik ben boven de 70 km-u gekomen. Zonder Sjimmie, het vervangen van de gebroken spaken heeft kennelijk goed geholpen.
Na de afdaling zijn we via Haarle, Nieuw Heeten, Bathmen, Kring van Dorth en Eefde weer terug gereden.
Uieindelijk had ik 85 kilometer op de teller.

Wat goed was. Het aantal rijders, weer 10 en uit alle delen van Achterhoek en zelfs Overijssel. Het gebak, de rit en de sfeer.
Minder, deze keer, toch wel aan de koude kant voor de tijd van het jaar.

2 opmerkingen:

 1. Het was weer leuk. Mijn bericht volgt nog.

  Na de eerste 3 inschrijvingen hebben er zich toch nog echt 5 mensen ingeschreven. Alleen Rudi niet, want die wist niet meer hoe hij in moest loggen :)

  Ik was dit keer erg laat, omdat ik mijn deelname van de wind heb laten afhangen. Toen ik gisteravond om ongeveer 23.00 uur inschreef, stonden alle anderen er al op.

  Je had dus toch kunnen weten wie er allemaal zouden komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Koud, maar wel droog. In Zuid-Limburg waar ik met zo'n 60 collega's aan het fietsen was, was het echt afzien.

  BeantwoordenVerwijderen