Pagina's

dinsdag 15 mei 2012

Stoempen

Vandaag was het stoempen. Ik voelde het al bij de eerste trappen vanochtend bij het wegrijden, dit wordt het niet vandaag. En dat bleek ook zo te zijn. Ook nog eens mijn Garmin niet opgeladen, dus snelheid was al niet gte zien, maar gelukkig ook denk ik. Wel een ladertje eraan gehangen, maar die bleek ik op in, in plaats van out te hebben staan. One of those days, dus.
Zowel de heenrit als terugrit tegen de 2 uur. Wel een opsteker. Het rubber wat ik tussen de beide delen heb gedaan werkt, het rammelen bij klinkerwegen is weg. De Diepenheimtest is ook bij dit onderdeel geslaagd.

Stoempen, dat komt eigenlijk uit het wielrennen en ook nog een van onze zuiderburen, die veel meer wielergeschiedenis hebben. Het betekent een soort van doorstampen, meestal tegen de wind in, met slecht weer en bijna aan het einde van je latijn zijnde.
Zo voelde het soms wel. Op de terugweg deed de Garmin het weer, opgeladen op het stroomnet van de baas. Mijn gemiddelde lag ver onder niveau, niet waardig te vermelden.
Ook nog eens de voorbanden niet goed op druk, blijkt bij thuiskomst. Ach, mijn hoofd was vast bij mooie warme zomerdagen, die we nog in het verschiet hebben, toch?

2 opmerkingen:

 1. He Casper,

  herkenbaar onderwerp..

  http://vmquest78.blogspot.com/2010/08/stoempen.html

  groetn Cor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig woord dat "stoempen". Je voelt gewoon dat het dan aan alle kanten moeite heeft gekost.

  Mijn valpartij is alweer van ruim 2 weken geleden, maar mijn spieren zijn er nog steeds niet van bijgekomen. Het voelt alsof ik flink "gestoempt" heb.......:)

  Succes met herstellen, Casper.

  BeantwoordenVerwijderen