Pagina's

zaterdag 16 juni 2012

kogelkoppen vervangen

Vandaag met Marc naar Velomobiel gereden. Ik had weer eens iets, waar ik zelf geen goede oplossing voor kon vinden. Bij snelheden boven 30 begon de Q te trillen bij de voorwielen. Dat staat bekend als Sjimmie. Heb ik tijdens de Dubeneltour ook gehad. Daarna de wielen gecheckt, 3 spaken gebroken en vervangen en het leek over. Vorige week begon het weer, bleek er weer een spaak gebroken. Deze week weer last, nu net als eerder bij zwaardere bepakking.
Ymte gemaild of ik kon komen, dat kon, maar het kon weleens druk worden. Geen punt, tijd genoeg op zaterdag. Een tweet geplaatst en Marc wilde wel mee. Jammer genoeg was Nico ziek. Bij velomobiel was het inderdaad druk. Even na ons kwam Wim Rutten ook voor een reparatie.
Bij mijn wielen bleken de kogelkoppen teveel ruimte te hebben, waardoor de sjimmie ontstond. Alles maar gelijk laten vervangen. Nu heb ik exemplaren die 60.000 kilometer mee kunnen. Nou, tegen die tijd hoop ik wel weer een neiuwe Qte hebben, want dan heeft deze er 100.000 op zitten. En sjonge, wat rijdt het ineens lekker. Stuurt veel strakker, dus bij "t Harde lekker snel de helling af geraced. En veel minder herrie.

Marc heeft nog 2 verschillende racekappen getest, die van Wim Schermer en die van Sinner. Nog geen keuze gemaakt! Op cyclevision maar eens kijken wat de markt verder heeft.

Samen met Wim en Marc terug naar Zutphen gereden in een flink tempo, met tegenwind. Leuke dag gehad!

7 opmerkingen:

 1. Kogelkoppen zijn essentieels voor veel zaken. Heb je nog geluk gehad met de Dubenletour bij afdalingen. Dat had onprettiger uit kunnen pakken. Benieuwd of je forensroute nu verbeterd. Het leek me al dat je er in de bochten meer uit kon halen vergeleken met Marc.

  Had je zeker nog de oude bolle kogelkoppen met klip. Die moeten stevig gevet worden om ze spelingvrij te houden. De nieuwe platte stofdichte zonder klip gaan lang mee en zijn onderhoudsvrij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een verslagje van mijn vergelijking van beide velomobielkappen, inclusief foto's, is te lezen op https://plus.google.com/u/0/107011803462457763225/posts/BCwfdzBw4vz.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Marc: Ik heb op jouw Google+ een reactie geplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie die reactie echter niet en ik weet ook niet meer hoe ik die tekstbalk tevoorschijn heb getoverd om iets te kunnen typen, want dat lukt nu dus echt niet meer...:(

   Verwijderen
  2. Het opslaan van je reactie is blijkbaar niet gelukt want ik zie hem ook niet. Ik neem aan dat je wel was ingelogd met je Google-account? Anderen lukt het wel want er staat nu 1 comment onder.

   Probeer het anders nogmaals want ik ben, net als anderen, uiteraard wel benieuwd naar je comments.

   Verwijderen
  3. Lukt niet.........:( Zie tweet.

   Verwijderen
 4. Helaas moet ik dit jaar de Cycle Vision overslaan. Er is komend weekend namelijk een trainingweekend in Willingen (Duitsland) gepland. Ik wens jou in ieder geval veel plezier op de Cycle Vision.

  BeantwoordenVerwijderen