Pagina's

zaterdag 28 februari 2015

Daar is ie dan

Wat dan? De eerste dertiger van dit jaar. Het heeft even geduurd en het heeft wat gekost, maar dan heb je ook wat.
Geïnspireerd door Paul met zijn eerste zonsopgang dacht ik al fietsend, wat zou mijn eerste zijn dit jaar. Waar kijk ik naar uit? Na een aantal wintermaanden enigszins ontmoedigende gemiddelde snelheden te rijden, vind ik het wel weer fijn als de teller omhoog gaat. Nu is het nog net winter, ook qua temperatuur, maar toch hoop ik telkens op verbetering. Zeker de thuisrit is daar geschikt voor, omdat de temperatuur dan wat hoger ligt. En ja, de paar graden Celsius meer of minder maakt echt uit!

Nu ben ik wel benieuwd naar wat nu de oorzaak is. Het kan divers zijn. Ik heb pas de wielkasten eens schoon gemaakt. Daar kwam behoorlijk wat zand uit. Ook heb ik mijn tas eens opgeschoond en het gereedschap dat ik altijd bij me heb eens kritisch bekeken. Dan blijkt er toch elke dag nodeloos gewicht mee te gaan.
Ook heb  ik de Duranos weer ingewisseld voor de Flites. Duranos zijn zeer smal, 28 mm, en dan valt elke oneffenheid op. Mijn wielen moeten opnieuw gericht, waarvoor ik volgende week naar Lattrop ga. Het rijdt niet fijn als je trillend door het landschap gaat. 50 mm banden vangen dat wat meer op, zeker op 4 bar in plaats van de efficiëntere 5.
Tevens heb ik mijn ketting eens goed onder handen genomen en ingesmeerd met door Nico aanbevolen Chain Juice. Lekker dikke olie, veel stillere ketting.

Overigens had ik weer last van lekken met die bandenwissel, aan de kant van de velg. Hopelijk kunnen we daar volgende week ook een oorzaak voor vinden.

Maar goed, de eerste rit boven de 30 km/u is binnen. Het was 30,5 over 42 kilometer.

2 opmerkingen:

  1. Dat is mooi Casper, zo ver ben ik nog niet! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nou ja, hier is het dan ook erg vlak, op een enkele brug over de snelweg na.

      Verwijderen