Pagina's

vrijdag 6 februari 2015

one of those days

Dat was het vandaag. Laat me het uitleggen. Gisteren werden de bij velomobiel.nl bestelde Durano + banden thuisbezorgd. Ik rijd al maanden tot bijna volle tevredenheid op F lites. het enige vervelende is de korte draaicirkel en daar heb ik toch op veel plekken wel last van. Rotondes, op- en afrit van een brug, indraaien bij het werk. Bijna twee jaar geleden heb ik die Durano's gekregen op de beurs, Spezialradmesse. Een half jaar heb ik erop gereden in mijn vorige Q, de 147. Bij inruil heb ik ze erop laten zitten, had ik niet moeten doen. Mijn rijervaring was uitstekend.
Gisteren heb ik ze erop gelegd, ging wat lastig, want het zijn vouwbanden en die moeten in vorm komen. Dus wat olie erbij om ze gladjes in de velg te krijgen, zonder bobbels. Ik had nog SV 6 binnenbanden liggen, maar die hebben in Kojaks gezeten, dus zijn wat opgerekt. Na een paar pogingen zitten beide banden er goed in.
Vanochtend haal ik de Q332 uit de schuur en dat gaat al raar: beide voorbanden staan plat. wat nu? Tijdsdruk, dus maar een paar oude Kojaks erop.
Nou, dat heb ik geweten. Net op de koudste dag van het jaar, volgens weeronline en het KNMI, leg ik er banden op die bekend zijn met slechte prestaties bij koud weer.
Met enige regelmaat heb ik mezelf vervloekt dat ik niet 5 minuten meer heb genomen en de 2 gebruikte F lites die ik aan Lorenz heb beloofd erom te leggen. Die paar minuten had ik zeker onderweg ingelopen, omdat de F lites nu eenmaal beter rijden bij vorst. Lorenz, ik hou ze nog even. :)

Vanavond blijken bij beide binnenbanden rare scheurtjes de oorzaak te zijn. Ik heb ze geplakt, maar ik vermoed dat ik nieuwe moet gaan kopen.

Positief nieuws is dat ik naast de Durano's ook een spiegeltjes heb laten komen. Afgelopen zondag zag ik op Ymtes DF een mooi klein, langwerpig spiegeltje, te bestellen bij velomobiel.nl. Gisteren erop gezet en voor de zekerheid de oude erop laten zitten. Die gaat er binnenkort af, want die nieuwe bevalt prima. Lekker klein, maar wel veel beter zicht, omdat ie langwerpig is en daardoor een breder beeld. Breedbeeld, dus.

Voorlopig even een week niet fietsen, er moet maar eens een nieuwe vloer in de woonkamer gelegd worden en dat doe ik zelf, met hulp weliswaar. Mooi werk, een houten vloer leggen.

Daarna naar Peter in de uithoek van Twente, Lattrop, om wat  verbeteringen te laten aanbrengen. Over een paar maanden ga ik met Edwin een weekje fietsen en zijn route bevat flink wat klimwerk.


5 opmerkingen:

 1. Die spiegeltjes zijn inderdaad mooi.

  Mijn XS-je zou met die spiegeltjes haar leuke gele reflectie oogjes kwijt zijn, qua spiegels blijf ik dus een voorstander van rond ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had de breedbeeldspiegels al eens eerder gezien, maar geen idee wat het voordeel ervan was. Wat kosten die dingetjes?

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je had toch de Almotion moeten houden lees ik net op het blog van WimS. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de band nog! Binnenkort doe ik verslag van een vergelijkende test, zie mijn volgende bericht.

  BeantwoordenVerwijderen