Pagina's

woensdag 18 februari 2015

Dweilen

Dat was het vanochtend, dweilen. Het was mistig, de mist vroor aan op mij skibril. Lastig kijken zo. Dus maar de gewone fietsbril met transparante glazen opgezet.
Ik kreeg de gang er niet in, het leek alsof ik aan de weg vast kleefde. De kou? Nieuwe Duranos? Nee, dat kan het niet zijn want zondag ging het nog goed. Bij Leuvenheim toch maar even uitgestapt en de banden gecontroleerd. Die waren zondag nog prima op druk, maar nu niet mee. Dat gaf het dweilirige gevoel. Net nu ik vandaag haast heb, want ik moet vanuit Arnhem op en neer naar Utrecht en ik mag de trein van 09.01 niet missen. Dus maar flink doortrappen na de pomp gehanteerd te hebben.

Nou, dat viel tegen, alsof ik de eerste 10 kilometer mijn kruid al had verschoten. En dat terwijl ik zondag het gevoel had dat het na ruim een week niet fietsen wel lekker ging. Maar dat was niet om 7 uur 's morgens natuurlijk.

Uiteindelijk kwam ik aan met een gemiddelde van 26,5. Viel toch nog niet tegen.

Nu maar in mijn systeem opnemen dat ik wekelijks de banden check. Of een nieuw stel binnenbanden, die moet ik toch nog via ruiling van de oude verkrijgen.
Vanmiddag viel het toch ook nog tegen, alsof de rit van vanmorgen nog in de benen zat.

5 opmerkingen:

 1. Ik had vanochtend veel last van aanvriezende spiegels...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je fiets niet strak op het stuur reageert weet je dat je (minstens) een slappe band hebt. Even "wiebelen" met het stuur en je weet het zonder uit te hoeven stappen.
  Voorwiel-dweilen voelt iets anders dan achterwiel dweilen :)

  Sinds de marathon greenguard begin ik te verleren hoe dat voelt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien was het door aanvriezende mist gewoon een beetje glad en had je last van iewat slip bij zowel aandrijfkrachten als zijdelingse krachten.

  Ik zou dat even aankijken of het bij droog weer ( en zonnetje zoals vanmiddag ) nog steeds zo aanvoelt voor je vanalles gaat verwisselen :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had het ook vanochtend. 27.9 gemiddeld. Traag als stront.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een poosje terug had ik ook een lekke band en idd de hele dag was ik door mijn energie heen.

  BeantwoordenVerwijderen