Pagina's

zondag 1 februari 2015

Bijzondere rit

En die bijzondere rit begon al gisteren voor mij. Ik had mijn Q rijklaar gemaakt, dat wil zeggen de gebruikelijke inspectie van banden en ketting en de band die vrijdag stuk bleek vervangen. Alle banden op scherpe dingen geïnspecteerd en op druk gezet.
Bleek vanochtend mijn achterband plat te staan. Onbegrijpelijk, want ik heb er alleen maar 1,5 bar bijgepompt om op de juiste druk van 5 bar te komen. Nou ja, 10 minuten klater ben ik vertrokken.
Overigens is de binnenband nog steeds vol, die heb ik om te kijken waar een gaatje zit om 15 uur opgepompt. Rara politiepet.

Bij aankomst bij het Volkshuis zie ik een groene velomobiel. Dirk Drost, denk ik dan, die is al een keer eerder mee geweest. Blijk het Ymte te zijn in zijn DF. Leuke verrassing. Ik blijk de hele Whatsapp roddel erover gemist te hebben :)
Ook aanwezig is Johan uit Nijmegen. Verder the usual suspects.

Ik heb een mooie route gemaakt, maar de link van de Fietsersbond werkt niet bij overzetten. ) punten geeft ie aan in Osmand. Toch maar eens melden bij de bond, want het is niet de eerste keer.
Dus rij ik op mijn gevoel. De eerste kilometers kan ik met mijn ogen dicht. Bij Loenen wordt het lastiger en neem ik een verkeerde afslag, althans, we komen op een onverharde weg en na de vorige LOL rit is dat not done!
                                          Hier zijn we net omgedraaid

Dan maar allemaal omgedraaid. Voor Eerbeek neemt Lorenz het navigeren over en we komen via mooie wegen bij de Carolinahoeve voor de traditionele koffie met....Hoewel de laatste meters over verharde sneeuw gingen, viel het tot nog toe mee. Omdat Arjen over een paar dagen jarig is trakteert hij.

Bij vertrek blijkt al snel dat we een echte winterrit rijden. De weg van de Carolinahoeve af is erg slecht en op een gegeven moment moeten we lopen. Dat  nog niet eerder voorgekomen, zelfs de vorige rit niet en die was deels onverhard!

                                                    de besneeuwde weg bij het verlaten van de Carolinahoeve

We dalen af naar De Steeg en Lorenz weet een mooi stukje langs de IJssel tot Dieren. Daar splitst de groep en bij Brummen gebeurt dat weer.
Met Nico rijd ik de laatste kilometers door Zutphen.

De reacties op mijn post van gisteren resulteren erin dat ik mijn Flites allemaal kwijt ben. Dat wordt dan even overschakelen op Kojaks en Durano plus bestellen bij VM.nl

Foto's volgen

3 opmerkingen:

 1. Het was inderdaad een winterrit, maar wel een erg leuke en gezellige.

  Casper en Lorenz, bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nooit problemen met het overzetten van de route van de Fietsersbond op mijn GPS. Ik denk dat dat met je instellingen te maken hebt. Staat je notatie bijvoorbeeld wel op DD°MM.mmm’?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben een beetje digibeet op dit gebied, Belle. Waar vind ik die notatie?

   Verwijderen