Pagina's

zaterdag 31 januari 2015

Levensduur F lites

Ik rijd sinds enkele maanden op F lites, voorop mijn Quest. Ik heb er een flink aantal, 8, kunnen kopen voor relatief weinig geld. Omdat er al tijden discussie is over de levensduur, heb ik de kilometers bijgehouden. De linkerband was na 2000 kilometer op, doordat de wang was doorgesleten.Dit kwam doordat ik op een paar plekken op mijn vaste route (te) scherpe bochten moet draaien. Reparatie met rubber repair mocht niet baten. Sindsdien doe ik het wat voorzichtiger in die bochten. Gisteren leek het ineens of ik met een hoogteslag reed. Dat was, bleek vanochtend, een F lite die is doorgesleten op het loopvlak door een steeds groter wordende scheur, na een gaatje. Geen lek, doordat ik met Antiplatt rijd. Overigens de rechterband, die volgens kenners meer scherpe steentjes te verduren heeft dan links, omdat je met rechts dichter langs de berm rijd.
Dik 3000 kilometer, 3600, dat is het. Zonder de Antiplatt zou ik al flink wat lekke banden hebben gehad. Dat is te zien als ik het lint eruit haal: op veel plekken zie je dat door de gaatjes in de buitenband vuil is doorgedrongen. Nou ja, dan maar weer een nieuwe buitenband erop. Ik heb er toch genoeg!
Hoewel, als iemand er 15 euro per stuk voor geeft, ben ik ze graag weer kwijt. Nog 4 nieuwe!

Gisteren op de heenweg was het flink ijsdansen in plaats van fietsen. Wat een slecht geveegde fietspaden na een sneeuwbui! Alleen binnen de bebouwde kom was het te doen. Kennelijk nemen gemeenten meer hun verantwoordelijkheid dan de provincie. Ik deed er een half uur langer over dan gewoon en op de terugweg was de inspanning nog voelbaar in de benen!

5 opmerkingen:

 1. Ik heb op het blog van Peter de Rond een keer gelezen dat hij de F-Lites flink op druk houdt en er dan behoorlijke afstanden mee rijdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat de Shredda's 406-50 bijna net zo licht lopen en beter lekbestendig zijn. Wim Schermer gaat deze banden binnenkort testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Casper

  Betaal jij de verzendkosten?

  Met vr gr

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Casper, ik rijdt al jaren met F-lite, ongeveer 10.000km per set, Wat ERG belangrijk is is een goede sporing. Zelf monteer ik bij mezelf een afstel setje met linkse en rechtse draad, (en ook bij andere:-)) en controleer regelmatig de sporing. Ook rijdt ik met minimaal 5 bar of hoger. Dus voor 15 euro heb ik wel belangstelling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn sporing is OK, dat heb je zelf vorig jaar geconstateerd toen je de Rotor bladen monteerde. Aan de bandenslijtage zie ik ook geen afwijkingen. Ik houd ze op 5t bar. Volgens mij is het meer de ondergrond die debet is aan de gaatjes. Op een bepaald stuk dat ik rij is erg veel losliggend split over tientallen meters. Ik zal ze voor je bewaren.

   Verwijderen