Pagina's

zondag 1 maart 2015

We zijn onthand..........

We zijn de weg kwijt, we zijn onthand, wat moeten we nu? Wat er aan de hand is? Onze vast chroniqueur is ziek. er gingen al stemmen op om dan maar niet te rijden, want de lol zit ook in het lezen achteraf, van die stukjes van Paul, dus.
Uiteindelijk zijn we toch gegaan. Het compromis is dat we alle foto's aan Paul sturen en hij er dan maar een mooi verhaal bij moet schrijven.

We zijn met ons negenen vertrokken. Een bijzondere gast was deze keer Mick, helemaal uit Amsterdam. Hij is gisteren al vertrokken en heeft een koude nacht op een zolder bij een camping doorgebracht.

 Hier zijn we ons aan het klaarmaken voor vertrek. Op de voorgrond rechts de rode Versatile van Mick
 Een bord met uitleg over wat er met de Voorsterklei gaat gebeuren.
Donkere luchten, net voor ons gepasseerd.

Deze foto´s uploadend denk ik, wat zou Paul over vandaag gemeld hebben in een waarschijnlijk weer wonderlijk verhaal.
Misschien iets over het bepalen van de route, waar de open liggers hun behoefte om met tegenwind te starten in de strijd gooien? En dat terwijl Marc zijn best heeft gedaan een route helemaal de andere kant op te maken?
Of over de relatie tussen het weer van vandaag en de titel van de rit?
Over het uitbreidende deelnemersveld van LOL, dat ver over provinciegrenzen gaat?
Hij zou zeker tijdens de koffiepauze een uiteenzetting hebben gegeven over wat waterschap Vallei en Veluwe (of hoe heet dat ook alweer) allemaal aan het doen is om de IJssel meer ruimte te geven en landbouwgrond aan de natuur terug geeft. Ik heb de natuur overigens nooit dank je wel horen zeggen.
Misschien zou hij verhalen over de geschiedenis van Rivierenland en dat in een ver verleden de Batavieren en Kaninefaten ons land bevolkten en zich zeer bewust waren van de gevaren van het water. Dat in vervlogen tijden ingenieurs in opdracht van landbezitters de rivier moesten beteugelen met dijken en gemalen.
Of over de baltsende buizerds die we kort voor Lieren zagen vliegen?
Wellicht over de rissende velomobielers, nadat we Hoenderloo appelgebakloos moesten achterlaten?

We zullen het nooit weten. Misschien dat deze rit de boeken in moet met de titel: "deritvanhetverhaaldatPaulgeschrevenhadkunnenhebbenmaardatwenooitzullenlezen"

6 opmerkingen:

 1. Volgens mij rijd Mick in een Limit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Casper,

  Volgens mij hebben jullie Paul niet nodig, je bent een prima vervanger! :-))
  Hoewel de verhalen van Paul altijd lekker leesvoer zijn, dus blijf schrijven, dan hebben we straks meerdere versie's om van te genieten!
  Mick rijd inderdaad in een Limit, niet in een Versatile.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2015/03/wat-nellie-dacht-en-zag.html daar kan ik toch echt niet aan tippen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ieder doet het op zijn manier Casper, en hoewel anders, is ook jouw schrijven de moeite waard! Het is gewoon belevenissen opschrijven, gelukkig is het geen wedstrijd..........☺

   Verwijderen