Pagina's

dinsdag 29 november 2011

herinner je je deze nog?

Dit was ooit de titel van een popprogramma. Mijn vraag is wie zich de eerste lekke band op zijn ligfiets nog kan herinneren. Ik heb vandaag de eerste gehad tijdens het rijden. Wel eerder een keer een lek, maar dat ontdekte ik thuis de volgende dag pas. Midden in Bornerbroek moest ik de Quest op zijn kant leggen. Komt er gelijk een bezorgde vrouw aan, die vraagt of ik ben omgeslagen. Nee, gelukkig niet. En een man die wel eens meer wil weten van zo'n ding. Is tie electrisch, is de vraag op zijn Twents. En meer van dat soort vragen. Niet storend, want ik ben toch bezig de band aan het verwisselen. Gaat lekker snel en ik ben maar 5 minuten meer tijd kwijt. Wel doemt de vraag op of het ligt aan de buitenbanden. Er zat namelijk een scherpe kiezel in, wat uiteraard het risico is bij nat wegdek. Er zitten voor twee Kojaks op, nu ongeveer 2500 kilometer dienst gedaan. Volgens mij gebeurt dit niet bij marathons, dus daar ga ik er maar een paar van bestellen.

Ach, en de eerste keer op een ligfiets, racefiets, ATB en velomobiel kan ik me blijven herinneren. Zou het zijn als sex? Die eerste keer vergeet je ook nooit meer, tenminste, ik niet. Net als de eerste keer met topsnelheid een berg af, 75 per uur op twee dunne bandjes de Galibier af bijvoorbeeld.
Ik heb ook een nieuwe extra koplamp gemonteerd, die mij zeer goed bevalt. Goede bundel, lekker breed en toch een goede "richting" op de weg. Het is een Basta van Halfords, 20 euro, twee lampen. Werkt op 3 batterijen. Ik heb deze net naast de spiegel links geplaatst en ik heb nu beter zicht op de weg bij tegenliggers, zodat ik niet meer de berm hoef te schampen.

Het wordt nu echt herfstig, vandaag al en ook de komende dagen. Hopelijk blijft het zondag rustig, want tot nu toe zijn er 7 inschrijvingen voor de volgende LOL tocht op 4 december!

2 opmerkingen:

  1. Hoi

    De kojaks gingen bij mijn `zware` lichaam rond de 6000 km mee. Wel is het zo dat na ca 3000 km het lek wat vaker naar boven komt. Tevens bij natte weg gebeurd het vaker. Als het droog is of regent is de ervaring is het minder. Als de weg nat is lijkt het alsof de steentjes meer aan de band blijven plakken en zo naar binnen dringen.

    Hgr Peter

    En die eerste keer? Elke keer als ik instap beleef ik `het`opnieuw☺

    BeantwoordenVerwijderen