Pagina's

zondag 4 december 2011

LOL tocht fantastisch

Wat  een verrassing toen ik vanochtend de markt op reed: 1 roeifiets, 1 trike en 5 Questen stonden op me te wachten.


 Nu was er al ingeschreven via ligfiets.net, maar toch een mooi gezicht als je alles zo bij elkaar ziet staan. Na een korte kennismaking besluiten we naar Doesburg te rijden. Onderweg komen we onder andere door Bronckhorst, de kleinste stad van Nederland  In de zomer erg druk met toeristen, maar nu konden we er zo doorheen rijden. Wel veel bekijks van de mensen die er rondliepen.

Impressie van het fietspad tussen Bronckhorst en Steenderen.


De rijders komen van verschillende plaatsen rondom Zutphen: Voorst, Twello, Deventer, Neede, Varsseveld. Wellicht pas de naam "Oost Nederlandse liggers"
In Doesburg een pauze, koffie, met voor de meesten gebak erbij. In de Waag in Doesburg zijn ze niet zuinig met het gebak, flinke stukken taart komen op tafel. Het is erg gezellig, maar na enige tijd gaan we toch maar weer verder. vanuit Doesburg rijden we de IJssel over naar Dieren, daar doorheen naar Spankeren, naar het Apeldoorns kanaal, langs de Hallse Hul, via Voorstonden naar Zutpen. Tussen mpe en Zutphen scheiden onze wegen, de mensen uit Voorst, Deventer en Twello blijven aan de noordzijde van de rivier. De andere vier steken bij de "nieuwe brug" de IJssel weer over.

De deelnemers van vandaag waren: Wim, Marc, Raymond, Nico, Arjen, Frank, Hendrie en ondergetekende.

Bij het uit elkaar gaan wordt de volgende datum, 8 januari, vastgelegd. Onderweg zijn er diverse aangename contacten tussen de fietsers over banden, routes, ervaring etc. Mij geeft het in ieder geval een goed gevoel dat er nu zoveel deelnemers zijn gekomen en dat er toezeggingen zijn er de volgende keer weer bij te zijn. Dan zullen we eindigen in het Volkshuis, voor wie daar zin in heeft, om eens wat meer tijd te hebben om kennis te maken en bij te praten. de pauze onderweg blijft erin, dat is met wat kouder weer een welkome afwisseling.

Wat een mooi cluppie bij elkaar!

7 opmerkingen:

 1. Hendrie was rijder nummer 8.

  Leuk verslag.

  Ik heb geen foto's dit keer; dus alleen maar tekst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, Hendrie, dus. Ik heb het bijgewerkt. Hendrie, als je dit leest, excuses. Ik ben beter in gezichten dan in namen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke Blog Casper, heb nog wat fotos op http://www.extrastart.nl/LolligfietsTocht4December2011/
  gezet. Heb erg genoten van deze tocht. Hoewel het behoorlijk aantrappen was met mijn trike.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was heel gezellig inderdaad, heb me al ingeschreven voor de volgende keer :)

  Mijn foto's staan alvast op de Velove Google+ pagina, enkele video's hier (Wim) en hier (Ray). Deze heren zijn al gewaarschuwd ;-) Een compilatievideo volgt nog, alles op zijn tijd.

  Ik heb de indruk dat we inmiddels het meest multimediale liggersclubje zijn ;)

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh,wat ben je goed bezig! Tijd voor een goede doelen ligfietstocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan niks anders dan me aansluiten bij de voorgangers, het was een erg leuke rit. Vooraf had ik nog wel een beetje mijn twijfels over hoe het zou zijn, maar ik ben blij dat ik in dit treintje heb mogen aanhaken. Als alles het toelaat zal ik er volgend jaar (wat klinkt dat nog fijn ver weg) weer bij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen