Pagina's

zondag 11 december 2011

voorbereidingen ROGAAB

Ik was nog geen velomobieler toen de ROAM werd georganiseerd. Of ik er aan zou meedoen als ik al wel in het bezit zou zijn, weet ik niet. Velomobiel in het vliegtuig mee enzo, ik weet niet of mij dat zou bevallen.
Zoals ik eerder via de googlegroup heb laten weten, heb ik het in mijn hoofd gehaald om in 2012 naar Oostenrijk op en neer te fietsen. Doel is net over de grens bij Rosenheim, vlakbij Kufstein. Hemelsbreed 850 kilometer, met de Quest ga ik uit van 950. Ik wil dit in max 5 dagen doen.
Voorpret is minstens zo leuk als de reis zelf, vind ik altijd. Ik ben me daarom al aan het voorbereiden. Van een eerdere reis heb ik nog een kaartenboek van Duitsland liggen, waaruit ik alle pagina's heb geknipt die ik nodig heb voor de route. Deze aan elkaar geplakt en alvast globaal een route ingetekend. Nu maar eens rustig nalopen of het allemaal wel goede wegen zijn, niet al teveel klimmen enzovoorts.

Vandaag een trainingsrit deels over de heuvels van de Veluwezoom, om maar alvast klimervaring op te doen. Een route van 68 kilometer vandaag, in een rustig tempo met uiteindelijk 25 gemiddeld. Niet slecht vind ik, omdat er aardig wat klimkilometers in zaten. Ergens onderweg zat er een racefietser achter me aan, die telkens bij een klim tot mijn achterwiel kwam, even dacht bij te kunnen komen, maar bij de afdaling snel kleiner werd in mijn spiegels.

En, Oh ja, ROGAAB. Dat is de afkorting van Roll Over Germany, Austria And Back.

Wordt vervolgd......

3 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig idee Casper. Als ik een klein tipje mag geven? Neem een Garmin GPS navigator mee. Met een gratis downloadable kaart van OSM (Open Street Map) raak je dan niet de weg kwijt. Met een papieren kaart is de weg zoeken altijd een hoop gedoe (en veel tijdverlies).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Gerrit,

    ik heb een Garmin Edge en ik ken de kaarten van OSM. Moet nog een goede cursus volgen om zelf een tocht uit te zetten en kijken hoe ik ermee omga om dat ding op te laden, er ziten geen losse batterijen bij.

    BeantwoordenVerwijderen