Pagina's

zondag 13 november 2011

ongewilde intervaltraining en een winterband

Heb je dat ook wel eens, dat je een nieuwe route rijdt in de hoop een keer een mooi alternatief te vinden? En dat het dan (deels) tegen valt? dat had ik vanmiddag. Ik had het plan opgevat eens een ander deel van de Achterhoek te doen. Vanuit Zutphen via Vorden, Hengelo, Zelhem, Doetinchem, Zeddam ( een stukje langs een mooi heuvelachtig gelegen bos), Kilder, Wehl, Laag-Keppel, Hummelo, Toldijk, Baak en weer in Zutphen. Vooral het stuk tussen Hengelo en Doetinchem viel tegen. Veel ongewild interval werk, omdat steeds na een paar honderd meter er een zijweg was waar het autoverkeer voorrang heeft en de kruising zo onoverzichtelijk dat stoppen, in ieder geval flink afremmen, wel nodig was. Daar krijg je dan je interval training van. Heel nuttig, maar als je het niet gepland hebt minder leuk.

Bovendien was het weer een grijze dag, niet veel te zien wegens beperkt zicht.

Wel nog voor de rit mijn achterband verwisseld voor een marathon plus. Vroeg de buurvrouw of ik er winterbanden onder legde, waarop ik uiteraard ja zei. Moest ze eerst wat ongelovig lachen, maar na uitleg dat op een Quest winterbanden ook erg prettig en veilig zijn, geloofde ze het wel.

Zo heb je tijdens de meeste ritten wel contact, maar ook bij het onderhoud. Het blijft leuk, zo'n Quest.

2 opmerkingen:

 1. En...........hoeveel invloed had de Marathon Plus op de gemiddelde snelheid?

  Ik heb vanmiddag ook nog een rondje gemaakt, maar ik had toch de verkeerde handschoenen aan.........met als gevolg héééééééle koude handen en maar 20km geroeid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Casper Jansen zei
  reactie op "jonge broekies": de leeftijden erbij plaatsen in je overzicht lijkt me ook wel aardig. Ik ben van april 1958, voel me qua Questervaring wel een broekie.

  Ja, je bent nog een "broekie", ik ben van nov 56 en voel me alleen oud als ik word ingehaald.
  Groet, Velotejo

  BeantwoordenVerwijderen