Pagina's

dinsdag 1 maart 2016

Pudding

Ondanks dat ik een schuur heb van 70 m2, heb ik afgelopen weekend een fietsenhok moeten maken voor mijn Q, eigenlijk een onderkomen voor de Q, klinkt beter dan hok, toch?

Wat is het geval? Een andere schuur wordt vervangen en op de plek waar mijn Q altijd staat, moet zwaar en kostbaar gereedschap komen staan, de komende weken. En ja, wij hebben veel schuurruimte straks. Ach, op een terrein van 2400 m2 kan dat prima. Het wordt een mooie ouderwetse kapschuur, waarin fietsenhok, tuingereedschap ruimte, kippenhok, carport en aan de achterkant een overdekte zitruimte, met zicht op de tuin. Wel open, die zitruimte.

Maar goed, een onderkomen gemaakt, dus. Gelijk maar de kans waargenomen om de Q even na te lopen, oppervlakkig. Een van de dingen is dat ik mijn winterbanden, de M+, heb vervangen door F lite, jawel.
Het was prachtig weer, de vogels zongen luid en de zon scheen op mijn bolletje. Je raadt het al, ik kreeg de lente in mijn kop, niet de kolder........
Dus, de Q mocht deels zomerklaar. Natuurlijk had ik met een scheef oog wel gezien dat er nog wat winters gedoe zou kunnen komen, maar ik kon het niet tegenhouden......

En dan die pudding. Nou je, we weten het: the proof of the pudding is in the driving of my Q. In plaats van een lentedag, was het vanochtend de koudste ochtend van het prille jaar. De "barre" winter van 2015/2016 heeft niet veel ijs en sneeuw opgeleverd, maar met de lente op de kalender komt het toch. En ik op zomerbanden het erf af. -6 gaf de thermometer aan. Desondanks, of juist dankzij, heb ik een mooi gemiddelde kunnen rijden. Ruim boven wat er met de M+ mogelijk is, maar dat wisten we allemaal al, toch? Toch heb ik 2 maanden met plezier en een gerust hart, want geen enkele kans op lekrijden, rondgereden.
Eigenlijk een soort krachttraining, op M+ rijden, want ik wilde natuurlijk wel redelijk snel.
Ach, wie weet betaalt zich dat nu uit.

3 opmerkingen:

 1. Uitbetalen? Laten we het hopen Casper! Zelf heb ik meer de indruk dat ik er enkel maar meer moe van word......

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar als je dan weer met zomerbanden rijdt, voelt dat veel lichter. Dat bedoelde ik.

   Verwijderen
  2. Dat is inderdaad een waarheid als een koe! Ik kijk er al naar uit.........☺

   Verwijderen