Pagina's

zondag 7 februari 2016

weer eens wat anders

Vrijdagmiddag om 13.30 ben ik richting Linschoten vertrokken, om daar 18.15 aan te komen. De reden heb ik in een eerder bericht vermeld.
Via de onlangs ontdekte routeplanner GPSies heb ik een route gepland en deze op mijn tablet gezet om te kunnen volgen. Het was de eerste keer via deze planner, maar zeker niet de laatste.
Het is me erg goed bevallen. Als je de keuze maakt voor "fiets" dan kiest de app voor mooie wegen. Onverwacht ging ik bij Kootwijk, bijvoorbeeld, vlak voor het dorp ineens rechtsaf het bos in een mooi fietspad op. Ik ben door grote plaatsen als Nieuwegein gereden, maar het viel niet op dat ik door zo'n plaats reed. Ook daar waren het mooie fietspaden en logische leuke doorsteekjes.

Ik vond het mooi om eens anders te rijden dan woonwerk, of een LOLrit.  Hoewel die laatsten altijd leuk zijn uiteraard. Maar nu ging het eens een heel andere kant op. Naar Linschoten ging het via uiteraard de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en dan het vlakke land in, vol sloten en weilanden. Afwisselend, dat zeker. Op de heenweg had ik extra bagage bij me, waardoor het klimmen wat lastiger was.
Ondanks allerlei voorspellingen qua weer heb ik het tot 15 kilometer voor de finish droog kunnen houden. Overigens miezerde het, geen echte regen. Wel lastig want in het donker met vochtige bril op smalle wegen naast allerlei sloten is niet fijn rijden. Autolampen op een natte bril nou ja, dat weet iedereen wel.....

Terug had ik een iets andere route genomen, in de hoop wat minder hoogte meters te hebben. Uiteindelijk waren het er meer.....
Wel een mooi stuk over Odijk en Veenendaal.

Ruim 235 kilometer gereden.

1 opmerking:

  1. Ik ben ondertussen een paar keer naar Amsterdam geroeid en dat vind ik ook een erg mooie tocht.

    Toch leuk om in een totaal andere omgeving te fietsen/roeien.

    BeantwoordenVerwijderen