Pagina's

zaterdag 5 december 2015

vrijdag pechdag, of hoe reinig ik mijn wielkasten

Tja, vorige week vrijdag een langzame leegloper, lekke band dus. Vandaag weer. waarom niet op de andere dagen?
Ik rijd vanochtend vol goede moed weg, want het is net droog geworden en het lijkt een mooie dag te worden om een stukje te fietsen. Wel tegenwind, schuin van links. Mijn snelheid zakt gedurende de rit. De Q trekt wat naar rechts. Tegenwind en het feit dat het mijn derde wwv rit is deze week, denk ik dan nog. Tot ergens in een bocht het wel heel anders gaat voelen. Het stuurt niet lekker. Oh, nee he! Ja hoor, toch wel. Weer lek rechts. Even bijpompen en ik haal nog net mijn Q garage op het werk zonder op de velg te rijden.
na het douchen en werk opstarten ga ik eens de band verwisselen. Kijken wat dat lek nu veroorzaakt, want dat stukje glas van vorige week kan het niet meer zijn. Bovendien heb ik weleens getest en er gaat erg weinig door een laag antiplatt heen.
De binnenband eruit en flink oppompen. Het lek komt vrij snel in zicht. Tevens zie ik dat er een wat rare vorm omheen zit. Daarom haal ik de antiplatt uit de buitenband. ja hoor, ik zie duidelijk de vorm van waar het lint overlapt en waar ik het met ducktape aan elkaar heb gezet. Die tape slijt, kennelijk door het fietsen. dan wordt het waarschijnlijk langzaam de binnenband in gedrukt. Zo lijkt het in ieder geval als ik het lek en de afdruk op de binnenband vergelijk.

Nou ja, nieuwe erin en pompen maar. Tot ineens ergens de buitenband van de velg glipt en de binnenband ontploft.
Hierdoor komt er veel zand en modder los. Jammer van de band, maar de wielkast is schoon!

2 opmerkingen:

  1. Die tip van de ontploffende band had ik ook al gekregen op de google-lijst of op het Belgische Forum. Ik had namelijk om tips gevraagd om de wielkasten van een XS schoon te maken. Het is uiteindelijk een afwasborstel op een stuk tyleenslang geworden.

    BeantwoordenVerwijderen