Pagina's

zondag 6 december 2015

Uitwaaien met LOL, maar wie gaat er nu naar OBT

Om eens flink uit te waaien  gaan de meeste Nederlanders naar het strand. Wij van LOL denken er anders over. We gaan gewoon op de dag van het NK tegenwindfietsen ook een stuk tegen de wind in fietsen. Lekker uitwaaien dus, althans op de heenweg. Want, jawel Wim, we zijn tegen de wind in van start gegaan.
De reden daarvoor is dat er 2 Arnhemmers en 2 Nijmegenaren bij waren. Nou ja, Arnhem.....waar Bert precies vandaan komt is mij niet bekend. Hij kwam via Arnhem met Frank mee. Uit Nijmegen waren er Roef en Johan. Verder uit Deventer waren Arjen, Pieter Jan en Bas van de partij. Uit het verre Neede kwam Marc, uit Apeldoorn Edwin. Uit Dieren Paul en uit Zutphen Nico en Henk. Zelf reed ik vanuit mijn woonplaats Warnsveld naar de start in Zutphen. Een echte interregionale club inmiddels.
Nieuwe deelnemer is Henk Brekelmans, die sinds kort in Zutphen woont en naar eigen zeggen vaker zal meerijden. Welkom, Henk!

Vanwege de zuidelijke deelnemers en de zuidwestelijke wind, hebben we deels hetzelfde gereden als vorige maand, eerst naar ons favoriete koffietentje in Doesburg, via de mooie route langs de IJssel. Vandaar via Giesbeek en Lathum naar de brug over de A12. Daar zijn Johan en Roef afgeslagen naar Nijmegen, via de pont bij Doornenburg.
We waren de brug net over of Frank en Bert verlieten de groep.
Over de dijk aan de andere kant van de IJssel vervolgde onze uitgedunde groep haar weg over dijken en smalle wegen. Bij Dieren namen we afscheid van Paul en Edwin, bij Zutphen van de rest en Marc en ik reden het laatste stukje samen, tot de overkant van de IJssel, waar Marc afsloeg naar Vorden en ik naar Warnsveld.

Het was winderig op de heenweg, zodanig dat de snelheid niet hoog was. 2 van de heren waren zo stoer om op de open ligger te komen. Dan vang je wat meer dan met een carbon, dan wel glasvezel omhulsel. En toch is het ook erg mooi rijden met dit weer. Dat geeft extra dimensie aan een tocht. Zeker als je de bochtige route aan de oostkant van de IJssel neemt. Dan varieert het wel aardig.
En, niet te vergeten, als je op de Waag in Doesburg afkoerst, heb je in ieder geval iets heel moois om naar toe te leven. Tegenwind of niet!

Natuurlijk wordt er naar hartenlust over ligfietsen gesproken. En deze keer over deelname aan de OBT. Vooralsnog gaat een flink deel van ons, maar nog niet iedereen is ingeschreven. Men wacht het weer een beetje af. Na vorig jaar geen gekke gedachte. Maar goed, ik heb ingeschreven, het moet raar lopen wil ik niet gaan........

11 opmerkingen:

 1. Heb mij laten foppen door het weerbericht, het zou zeker gaan regenen... Toch ook zelf een stukje gegaan, heb de zelfde dijk maar nu van af Doesburg gepakt, dus ik had daar de wind mee. (top 51 km/u) Tot de volgende keer?
  Groeten,
  Martin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prima Martin, de volgende keer is 3 december, of je moet de 28e mee willen met de OBT.

   Verwijderen
 2. Gelukkig is zelfs zonder mij het basisprincipe van LOL, om tegen de wind in te starten, overeind gebleven ;-)

  Was Bert niet toevallig Bert H. die vanuit Zwolle ook al eens met ons heeft meegereden. Hij reed toen op een Carbon HighRacer, net zoals Marc.

  Tot bij de OBT, Casper.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, dat is dezelfde Bert, maar nu in een Quest.

   Verwijderen
  2. Hij woont tegenwoordig in Renkum.

   Henk B. (de nieuwe rijder) heeft vroeger en volgens mij nog steeds veel met hem gefietst.

   Verwijderen
  3. Zo blijf je op de hoogte waar iedereen woont tegenwoordig ;-)
   Zowel Bert H. als Henk B. zijn ervaren 'oudgedienden'. :-P
   Frank (DF) is waarschijnlijk afkomen zakken van Dronten naar naar Didam.

   Verwijderen
  4. Daarom schrijf ik ook geen achternamen in berichten en/of reacties.

   Verwijderen
  5. Dit was volgens mij niet de Frank uit Dronten :-)

   Verwijderen
  6. Dit is Frank van der L. die sinds kort in Arnhem woont.

   Verwijderen
 3. Ik ben er wel, maar rijdt niet mee, met de OBT:-)

  BeantwoordenVerwijderen