Pagina's

woensdag 2 september 2015

Voorbereidingen RIJStafette

Als ik dat zo schrijf, die titel, dan lijkt het me dat we als maaltijd een RIJStafel gaan doen:)

Maar zonder dollen, de voorbereidingen zijn in volle gang. De route is bekend, de deelnemers ook evenals de startplek.
Voor een tocht van + 350 kilometer moet wel de Q nog een inspectie ondergaan. Zijn de banden nog goed, niet teveel versleten, goed op spanning? Heb ik voldoende materiaal bij me voor als er zich pech voor doet?
Nou ja, dat kan nooit veel zijn natuurlijk bij een onderhoudsarme fiets als de Q.
dan weer als altijd de worsteling om voldoende en zeker ook niet teveel voedsel en drank mee te nemen. Nee, Paul, dit keer geen jellybeans.

Het weer lijkt minder goed, zoals het er nu naar uitziet, aanstaande zaterdag. Nou ja, daar zijn onze fietsen voor gemaakt, zullen we maar zeggen. Als altijd dan weer: hoe houd ik mijn hoorapparaten droog. Door de zit/lig, wat achterover, loopt het vanzelf langs de rand van de waterdichte pet naar binnen. Dus maar eens kijken of ik de nekrol anders kan vastmaken, zodat ik meer voorover zit met mijn hoofd.

Ach, het zal enerzijds wel meevallen en anderzijds toch wel goed komen!

Dan eens een hele andere overweging, die op zich niets met deze tocht te maken heeft. Ik merk vaker dat mijn snelheid minder wordt. Toch wil ik het nog jaren volhouden om per Q naar mijn werk te gaan, liefst tot aan mijn pensioen. Dat is nog 10 jaar. De enkele reis afstand is 37 of 41 kilometer, afhankelijk van de route die ik neem. In de zomer is het natuurlijk makkelijker rijden dan in de winter. Een winterfiets dan maar?
Uiteraard lees ik ook de berichten van Jan Goddemaer. En dan denk ik wel eens, wanneer maak ik de overstap naar elektrisch ondersteund rijden? Er komt vast een moment dat ik vooral voor het optrekken en voor hellingen ondersteuning wil. Maar hoe? Een Orca? Een motor inbouwen in mijn Q? Een open trike met ondersteuning? Gisteren kwam mij een speed pedelec voorbij, met een noodgang. maar ja, rechtop fietsen vind ik geen optie.
Gelukkig is het nog lang geen urgent probleem, dus zal ik de komende jaren eens op mijn gemak alle mogelijkheden onderzoeken en vooral gebruikerservaringen doornemen.

1 opmerking: