Pagina's

maandag 17 augustus 2015

in het ritme komen

Vakantie voorbij, werk weer gestart, dus het ritme van het dagelijkse leven is weer aanwezig. Is dat saai? Nee hoor, als je in een velomobiel naar je werk kan is dat niet saai. Zelfs niet als je vaak dezelfde route volgt. Hoewel ik wel graag wat afwissel en gelukkig kan dat ook.
Voor ik weer ging forenzen heb ik de boel even goed nagekeken, accu opgeladen, bandjes op spanning etc. Blijkt vanochtend dat mijn rechter voorband wel wat in druk is gezakt sinds zaterdag: naar 1,5 bar. Straks maar even een andere binnenband erin leggen.
3 weken bijna niet gefietst, dat doet wel wat met je conditie, hoewel het uiteindelijk wel meeviel. De rit vanochtend deels met de te slappe band ging in totaal niet snel. Die van vanmiddag al weer veel beter.
Wel een beetje teleurstellend dat het in de regen moest, na weken mooi weer........maar met mijn XL scherm en waterdichte pet is er weinig loos. Zie ik wel direct dat ik de onderkant nog 1 keer moet lamineren, want er komt nog steeds wat water via de wielkasten op de bodem. Tas wat naar achteren, dus.

En dan even voor de bandenfreaks: ik heb er toch maar weer de f lites onder liggen, voor. Waarom? Welke route ik ook kies, er zit altijd wel een flink stuk klinkerweg, split, of anderszins oneffen wegdek. Met Kojaks, favoriet op glad asfalt, of Durano plus, ondervind ik teveel vertragend effect van dit soort wegdek. de F lites lopen er soepel en bijna onmerkbaar overheen. Dan neem ik de slijtage in de bochten op de koop toe. Hoewel ik een ouder bericht op de blog van Wim Schermer las, waarin hij schreef dat zijn Q in Dronten is aangepast. Dat wordt dan t.z.t. weer een ritje Dronten. Wel benieuwd wat die aanpassing nu eigenlijk is.

Verder staan de komende ritten in het teken van de RIJStafette, onze jaarlijkse megaLOL rit einde van de zomer. Zie daarvoor de agenda op ligfiets.net. 350 op 1 dag, dus de dagen ervoor rustig aan doen of vrijdags zelfs niet fietsen. Zou me dat lukken?

2 opmerkingen:

 1. Hi Casper,
  Theo heeft aan de stangetjes e.e.a. aangepast waardoor de wieluitslag kon worden vergroot. Belangrijk is ook de randen van de wielkast waar evt de band nog kan aanlopen mooi afronden.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat afronden zal me wel lukken, Wim. Maar wat heeft Theo aan de stangetjes gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen