Pagina's

zaterdag 18 juli 2015

Pruimen of komkommers?

Pruimentijd, of Komkommertijd? Het is zomer, dus op veel fronten rustig. Pruimen heb ik dit jaar niet in de tuin, omdat we de boom drastisch hebben moeten snoeien. Wel voor het eerst probeer ik komkommers te kweken.
Komkommertijd, dus.

Wat doe ik dan zoal? De normale woon-werk ritten. Veel bijzonders beleef ik er niet bij, behalve drukkere fietspaden in het buitengebied. Achterhoek en Liemers zijn nu eenmaal populaire fietsgebieden, en terecht, want het is mooi pedaleren.

Woensdag ben ik naar Dronten geweest, om een klein euvel aan mijn rechter rem te laten verhelpen. Dat is uiteraard prima gelukt. Minder is dat de voor de tweede keer geruilde durano + ook niet goed rond is.

Op CV heb ik nieuwe schoenen gekocht en nu heb ik na het rijden wat vaker last van mijn knieën. De plaatjes heb ik op dezelfde plek gemonteerd als bij de oude schoenen. de pijn zit net onder de knie, boven mijn scheenbeen. Lijkt op iets met de pezen. Wie weet wat dat kan zijn? Afstand tussen stoel en pedaal?
Het weerhoudt me van snel fietsen, want dan ga ik het meer voelen. Qua adem en hartslag heb ik nog voldoende over.
En dit is juist het jaargetijde voor snelheid in combinatie met genieten.

3 opmerkingen:

 1. Zou kunnen dat de trapas inderdaad iets (max 1 cm) naar voor of achter moet om de kniepijn te verhelpen. Dit kan volgens mij prima zonder de kettinglengte mee te hoeven veranderen. Gewoon even experimenteren, dan merkt je vanzelf of het helpt. Wel eerst even de huidige stand met een stift ofzo markeren.

  Groet,
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zou kunnen dat de zool van de nieuwe schoenen iets dikker en stijver zijn, Schuif de trapas iets van je weg (hooguit 1 cm zoals Marc zegt). mocht dat niet helpen, kun je kortere cranks overwegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ga ik proberen, Marc en Marc. Ik had al wat gevonden door te googelen, wordt nu door jullie bevestigd!

  BeantwoordenVerwijderen