Pagina's

maandag 14 september 2015

kappie of kappie nie

Kappie, dus, want het was vandaag bij tijd en wijle hondenweer. Mooie zonnige, maar wel kortstondige perioden wisselden af met forse buien, waarbij veel water in korte tijd viel.
In mijn nopjes was ik daarom, dat ik vorige week een niet nader te noemen LOLler zijn kap heb kunnen ontfutselen. Want, was ik anders ook gaan fietsen? Er is niet veel materiaal te vinden, zo is ondertussen mijn ervaring, dat ik op mijn hoofd kan dragen om droog te blijven. Zoals ik al eerder schreef, is de zit/lighouding in de Q zodanig dat uiteindelijk altijd water bij mijn oren komt. Zeker bij buien als vandaag zijn gevallen; forse hoeveelheden in korte tijd.
Telkens weer die angst voor natte hoorapparaten ( die dan naar de vuilnisman kunnen) zou mij vandaag in de trein hebben doen belanden, ware het niet dat ik nu kan kiezen voor een rit met kap. Ook deze houdt niet alles droog, want tussen deflector en vizier spettert er wel iets binnen. Niet veel gelukkig en uiteindelijk ook wel lekker, want wat is het warm onder da Hood!

Overigens stond er bij thuiskomst wel een plasje water op de bodem, zou het via de welbekende, nog niet geheel dicht gelamineerde wielkasten zijn gekomen? of loopt het ergens door die deelbare kap, tussen dek en kap zelf? Dat moet ik maar eens zien uit te vinden.

10 opmerkingen:

 1. Was het geen zweet op de bodem van de fiets? Bij mij ligt er regelmatig aan beide zijkanten van de stoel een plasje zweet op de grond waar het van mijn ellebogen afdruipt.

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Casper,
  Een 'Da Hood' is een ander merk kap dan de Velomobielonderdelen.nl kap waar je nu mee rijdt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar da Hood als term is van vroeger datum denk ik. :) Rappers delight etc.

   Verwijderen
 4. Vergis je niet hoeveel vocht jezelf produceert door te ademen en transpiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zal zeker zo zijn. Ik denk ook dat bij de deelbare kap die ik nu heb er wat regen tussen kap en deksel doorsijpelt, zeker met stevige buien.

   Verwijderen
 5. Waarom rij je met hoorapparaten in je velomobiel ???? Die versterken geluid toch ?

  Of het nu meer of minder dan 85 db is ( de velo is een helse rammelende klankkast en met kap zit je IN die klankkast ! ) het is veel geluid en voor beschadigde oren al helemaal. Ik doe juist oordoppen in ( ~15 db reductie ) om het wat rustiger te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder apparaten hoor ik niets, behalve mijn zware tinnitus. Dat is niet aangenaam en ook onveilig.

   Verwijderen
  2. Niets behalve de tinnitus...ja das niet goed.

   Tinitus heb ik ook maar in tot nu toe dragelijke vorm - is alleen soort marconist in 1 oor en daaraan ben ik na jaren wel gewend - maar mijn gehoor is nog redelijk.

   Alleen na zo'n 25 minuten in de velomobiel met kap sissen mijn oren wel heel luid.....dat is wel een duidelijke aanwijzing dat er teveel lawaai is zonder oordoppen. Ik ben wel bang dat mijn oren sneller dan normale ouderdom achteruit kunnen gaan van teveel lawaai. Die tinnitus kan dan verergeren of onaangenamer worden ( andere tonen en harder )

   Verwijderen
 6. En dat van dat transpireren klopt helemaal....als ik boven de 30 km/u ga rijden ligt er altijd wel een plasje transpiratie op de bodem.

  BeantwoordenVerwijderen