Pagina's

dinsdag 8 september 2015

testrit met kap

Wat ik er maar niet bij mijn vorige bericht aan heb toegevoegd, is dat de RIJStafette eigenlijk ook een testrit was met een geleende kap. Een van mij  medeLOLlers heeft onlangs een Q gekocht, waar een deelbare Wim S kap bij zat. Die mocht ik zaterdag lenen om te testen of het wat voor me is. Hij heeft namelijk al een kap, vandaar.

En, hoe het beviel? Uitstekend, moet ik zeggen. Ik heb eerder een Sinner kap gehad en na twee ritten weer verkocht. Ik werd er claustrofobisch van, dat heb ik nu eenmaal.
Waarom het nu wel beviel? Nou ja, het verschil is groot. Bij deze kap is het vizier rondom, zonder grote spijlen, zoals bij Sinner. Veel meer zicht dus. En deze beslaat uiteraard ook, maar is erg snel weer helder, i.t.t. de Sinner. Althans, dat is mijn beleving.


Zaterdag was een natte dag, dus ik heb de test uitvoerig kunnen doen. Wel erg warm, als je gewend bent open te rijden, het jaarrond. Kleding maar aanpassen voortaan.
Maar verder goed droog, behalve als het vizier een tikje open moet, om goed zicht te kunnen hebben. Ik denk dat het vizier niet met anti rain is bewerkt, dat moet nog gebeuren.
Verder begint het een beetje te druppen bij een flinke buis. Dat is waarschijnlijk debet aan de deelbaarheid van de kap. Iets strakker zetten, die klittenband en de soft straps vastplakken, want die beginnen hier en daar los te laten.
Ga ik dat ding opknappen dan? Ja, want ik heb het kunnen overnemen.

Bij de keuze de vorige keer heb ik me laten leiden door wat anderen destijds allemaal over de verschillende kappen schreven, plus de prijs uiteraard. Maar, net zoals met banden, moet je toch zelf uitproberen, want het is toch wel erg persoonlijk.

1 opmerking:

  1. Ik neem aan dat als je het niet nodig hebt dat ie deelbaar is je hem op diverse manieren niet deelbaar en lekvrij kunt maken.

    Het vizier is uit zichzelf niet condensvrij. Je moet hem iets openen zodat er rijwind via de defelctor langs de binnenzijde van het vizier wordt geblazen.

    Als je toch je vizier dicht wilt houden maar wel rijwind langs je deflector wilt moet en een hap uit de onderzijde van je vizier snijden. Van alle oplossingen die ik probeerde was dat eigenlijk de simpelste en de beste.

    BeantwoordenVerwijderen