Pagina's

zondag 8 september 2013

RMM 2013

Zo, inmiddels bijgekomen van wat RMM 2013 is gaan heten. Een mooi dagtochtje (;)) van Zutphen naar Zutphen. Voor anderen van Dieren naar Dieren, Neede naar Neede etc. In de tussentijd hebben we Apeldoorn, Harderwijk, Lelystad, Enkhuizen, allerlei Dammen, Almere en andere mooi plaatsen aangedaan.
Voor mij was de totaalafstand 302 kilometer.
Eigenlijk is het een jaarlijks terugkerend verjaardagspartijtje voor Pieter-Jan. Hij trakteerde dan ook op de traditionele appeltaart bij de koffie. Dat nuttigen we dan traditioneel in Enkhuizen, waar café het Ankertje net op tijd open is. Gelukkig hadden we twee pechgevalletjes, anders waren we veel te vroeg.
Naast die appeltaart is er bij mij het volgende in gegaan. 3 broodjes gebakken ei, 1 broodje eigengemaakte pruimenjam, 4 reuzekrentenbollen met kaas, 2 koekrepen, 1 broodje BLT, een aantal winegums, paar handjes pindaas en veel, heel veel vocht.

De route was weer mooi, de heenweg naar Enkhuizen uiteraard bekend, met de enerzijds saaie, anderzijds toch wel weer leuke houtribdijk.
Na Enkhuizen grotendeels de zuiderzeeroute gevolgd. Mooie LF route, die wel eens wat heen en weer slingert, maar dat is met een reden. Zo zie je nog eens wat van het land. de route gaat veel langs het water, over dijken, zodat je ook daadwerkelijk het water veel ziet en dan is wel mooi.

Vlakbij Putten hadden we zin in koffie, zoekend naar een gelegenheid kwamen we door een straat waar een aantal mensen op de stoep zat en floot. Ik floot vrolijk terug en reed door, net als de meeste anderen. Pieter-Jan niet. Blijkt dat een collega van hem daar woont en ons via twitter volgde, zodat zij net op tijd buiten waren. Fijne verrassing, lekkere koffie met ontbijtkoek. na deze verfrissing weer op pad voor het laatste stuk. Helaas in de regen, want het begon te miezeren, afgewisseld met regen en soms even droog. Altijd lastig, vind ik, regen in het donker. Lampen van tegenliggers vervormen het zicht door de druppels op bril en minivizier.

En, nog wat leuks gezien, vragen ze dan thuis. Jazeker, velomobielen, toeristen, mooie stadjes, mooie natuur, zoals de Oostvaardersplassen, en twee reetjes. 1 in de bossen van de Veluwe, waar we voor een omgewaaide dikke boomtak moesten stoppen om uit te stappen en de velomobielen erover heen te tillen. De andere zagen we in de binnenstad van Volendam, waar de kermis in volle gang was.

Melig wordt je ook van een korte nacht en veel kilometers. Maar toch kijk ik al uit naar de tocht van volgend jaar. Misschien gaat die dan wel een stukje Duitsland in, wie weet.

2 opmerkingen:

  1. kijk Duitsland, dat betekent voor mij dan weer eens een paar extra kilometers☺

    Hgr Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Da's ook toevallig, ik heb zondag al een beetje zitten kijken naar een rondje Teutoburgerwald (Tecklenburg e.o.), zo'n 300km roundtrip vanuit Zutphen, en klimmen tot 200 meter...

    BeantwoordenVerwijderen