Pagina's

dinsdag 3 september 2013

2 jaar Questen

jawel, het is alweer 2 jaar dat ik aan het questen ben, in Q147. Voor mij een teken dat het goed bevalt, anders was ik uiteraard al lang gestopt.
Vorig jaar heb ik een eerste terugblik na een jaar gedaan, iets wat ik elk jaar wil herhalen met als doel terug te kijken uiteraard en bekijken wat er anders is gegaan dit jaar.
Aantal kilometers is wat minder geworden, omdat sinds december mijn wwv afstand 7 kilometer per dag minder is. De verhuizing die hier debet aan is, betekent ook dat ik niet meer zoveel als daarvoor in het weekend een tocht maak, behalve de LOL tochten uiteraard. De energie gaat in huis en tuin zitten. Voorheen kwam er wel eens een tweet met oproep om mee te rijden, nu ligt ook dat verder stil.
Wel gedaan is een meerdaagse tocht met Marc, net als vorig jaar. Vergelijkbaar aantal kilometers, evenveel plezier. Dat wordt in 2014 weer een agendapunt!
Ik heb mijn wwv route telkens wat kunnen verbeteren, nu is ie bijna perfect qua afstand en rijgemak: zo min mogelijk stoplichten, lekker doorrijden op fietspaden, zo min mogelijk bebouwde kommen etc. En nu is er in mijn vakantie, zonder dat ik erom heb gevraagd, een heel stuk mooi geasfalteerd. Nog lekkerder doorrijden.

De LOL tochten blijven mooi en leuk. Steeds afwisselende deelnemers naast de inmiddels behoorlijke vaste club.

Een minder geluid? Ik krijg mijn snelheid maar niet goed omhoog. Is dat fysiek niet meer mogelijk? Een sporttest wees onlangs uit dat het met mijn conditie wel goed zit en dat ik een max van 350 watt kan trappen. Dat lukt me nog niet goed in de Q. Ik heb er moeite mee een hogere hartslag te produceren, daar waar dat op de racefiets geen probleem was.
Sommigen zeggen dat ik maar eens aan een nieuwe Q moet, dat levert wel wat op, maar vind ik dat de investering waard? Misschien dat ik eens naar Peter in Lattrop moet om alles door hem eens te laten nakijken en afstellen. ik heb het gevoel dat daar wat te halen valt.
Ik sta uiteraard open voor suggesties.

Voor de statistieken: ik heb 24433 kilometer gereden in 2 jaar. dat heeft me per kilometer 5,2 eurocent gekost, waarbij ik voor het rekengemak de Q al helemaal heb afgeschreven. Doe ik dat niet en houd ik een restwaarde aan, dan is het 3 cent per kilometer.

Er zijn wat soorten banden onder de Q geweest. Momenteel is mijn combi een big Apple achter, die het al 15000 kilometer volhoudt en nog lang niet versleten is, en Kojaks voor. Dat kunnen ook Durano plus banden worden, die bevielen me ook goed, maar zoals het een goed fietser betaamt maak je eerst op wat je hebt.

2 opmerkingen:

 1. Dag Casper,
  Ook ik heb in het voorjaar grote moeite om mijn hartslag omhoog te krijgen. Pas nadat ik flink getraind heb komt die gewenste hoge hartslag plotseling in beeld.
  Een 26" Quest rijdt ongeveer 5 tot 8% sneller dan een 3 x 20".
  3x F-lite in plaats van de trage Big Apple en de Kojaks doen je snelheid meer dan goed.
  En ja, met een Risse demper rij je ook sneller.
  Uiteraard is het allereerst zaak dat je fiets perfect in orde is. Vooral onjuiste afstelling van de sporing kan de snelheid totaal om zeep helpen. Peter de Rond kan je daarbij meer dan uitstekend van dienst zijn.
  Ik kan een hartslag van 150 tot 155 een uur lang volhouden.
  Met mijn carbon Quest rij ik in standaard toertrim met minivizier en geen wind van betekenis, 40 km/u met hartslag 114 tot 116.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je jubileum :-) 12000 km per jaar is niet slecht!

  BeantwoordenVerwijderen