Pagina's

dinsdag 30 oktober 2012

Sinner kap in de verkoop

Ja beste lezers, je leest het goed. Na amper twee maanden gaat de kap weer in de verkoop. Ik voel me er niet in thuis. Het is een mooi ding, maar het beperkt mijn vrijheid teveel. Ik rijd liever open. Dan maar wat natter als het regent en kouder als het vriest.
Het zal wel aan mijn licht claustrofobische neiging liggen.

De prijs is 425 euro, niet onderhandelbaar.

15 opmerkingen:

 1. als de kleur zwart is heb ik interesse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi,
  op welk mailadres kan ie je bereiken voor de verdere afhandeling?
  (of jij kunt mij ook mailen op sumie@ziggo.nl)

  groet Marcus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer! Hopelijk wordt de winter niet te bar voor het 'open' rijden...

  Meestal valt het trouwens wel mee met het barre weer. Ik zal mijn kap pas gaan gebruiken als het echt bar en boos wordt, want ook ik rijd liever 'open'. Maar ik weet al wel dat ik dan liever de kap dan het schuimdeksel zal gebruiken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. sorry casper , ik heb niet goed gelezen en je een mail gestuurd met een vraag naar de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. vandaag had ik ook wel een kap gewild pffff

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Casper

  De kap is wat dat betreft wel even wennen ja. Het liefst rijd ik ook cabrio. Mijn kap is 2,5 cm hoger dan normaal en heeft iets meer glas naar de voorzijde. De erge kou en hoosbuien zijn voor mij items om de kap wel te houden. De mijne ooit eens proberen?

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi Casper,

  Ik herken het gevoel van beperking, ik moet er ook erg aan wennen.
  Ik heb de kap nog nauwelijks gebruikt, en gun mezelf nog wat meer tijd om de wintervoordelen echt te beproeven. Anders gaat ie ook in de verkoop....

  lorenz

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Casper en @Lorenz
  Valt jullie in het dagelijks gebruik zo'n kap zo tegen dan? Op al die blogs lees ik van die Haleluja-verhalen; dus ik ben wel een beetje verrast over jullie mening. Ach ja, zoveel hoofden/kappen, zoveel zinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind zelfs de schuimkap al een beperking... Kun je nagaan. Voor mij dus nog maar even géén kap. Heb wel een ski-bril gekocht en vind dat met de afnemende temperaturen een verademing t.o.v. een normale fietsbril. Geeft ook weer een extra dimensie aan de term Velonaut.

  Groet,
  F.
  Q583

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik was er al bang voor dat dit zou gebeuren.
  Een velomobiel kap is een behoorlijke aanslag op je vrije gevoel in de fiets.
  Maar geldt dat niet hetzelfde met van een 2-wieler naar een brede trike gaan? Van een open trike naar een gesloten velomobiel? Zonder of met schuimkap rijden? Wel of geen helm dragen?
  Ik hoor hier mensen met een velomobiel zelfs zeggen dat ze liever Cabrio rijden. Trike rijders zullen lachen als die opmerking van een velomobielrijder komt.
  Het is maar waar je wat je norm is.

  Tijdens mijn twee testen met de de kappen heb ik herhaaldelijk benadrukt dat de keuze voor het rijden met een kap en de keuze welk model echt puur persoonlijk is.
  Ik kreeg zelfs mailtjes met de rechtstreekse vraag welke de beste was. Daar kan ik simpelweg geen antwoord op geven. Afgaan op de persoonlijk voorkeuren van iemand is ook erg onverstandig en kan tot teleurstellingen leiden.
  Laat je niet gek maken door wat anderen vinden.
  Een velomobielkap is niet zaligmakend. Er zijn diverse oplossingen voor het rijden in kou en regen.
  Sommige hebben/willen nooit wat op hun hoofd. Kan allemaal.

  Maar ik vind een velomobielkap heerlijk om diverse redenen. Dat kunnen redenen zijn die voor andere juist geen reden zijn.
  Ik heb de kap niet echt nodig, je kan altijd zonder. Hij heeft ook zijn beperkingen, maar ik vind die beperkingen niet hinderlijk.
  Maar ja ik heb eigenlijk ook geen velomobiel nodig, ik heb al een fiets. Het is gewoon een comfort die ik me permiteer. Maar andere voelen liever de vorst en regen op hun huid. Ook wel eens lekker, maar niet voor mij.
  Laat ieder zijn eigen keus maken zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Inderdaad ieder eigen keuze. op basis van wat ik hoorde en las, dacht ik dat de kap voor mij goed zou zijn. Helaas is mijn ervaring anders. Ik rijd ook nooit met schuimkap, dus ik had het kunnen weten.

  Case closed.

  BeantwoordenVerwijderen