Pagina's

vrijdag 19 oktober 2012

Doping

Sinds mijn verkoudheid wat meer naar de achtergrond vertrekt, rij ik weer beter. Ik heb er van de dokter een middeltje voor gekregen. Ik moet even checken of het op de dopinglijst van de WADA en de USADA staat.
Sinds deze week is elke fietser die harder rijdt dan de buitenwacht verwacht een verdachte en een dopinggebruiker. En ligfietsers gaan hard! Wat te denken van de plotselinge ommezwaai van ene Y.S uit D? Op cyclevision moest hij het nog afleggen tegen ene D.F uit Dld. Tijdens de LEL verslaat ie hem! Rara.
En dan die snelheden van M.v.W. uit N. Is dat normaal? Kan dat op een boterham met kaas?
We hebben ook nog P. de R. Ook zo'n rijder met verdacht hoge snelheden. Wat te denken van W.S uit S?

Zo kan ik nog wel even doorgaan! Ik ben mijn banden met de Rabobank gaan uitzoeken, want dat is ook verdacht. Ik heb er geen bankrekening, maar wel een pensioenspaarplan. Je zou bijna denken dat dit met mijn hoge snelheden te maken heeft.

Via Google latitude zijn mijn whereabouts voor iedereen zichtbaar op dit blog. Moet ik nu bang zijn als de voordeurbel 's avonds gaat? Of er iemand aan de deur staat die wil weten waarom ik zolang stilstond bij bakker Bril?

Maar even alle gekheid op een stokje. Ik heb jaren genoten van wielrennen, zelf ook menige toertocht gedaan en menige alpencol bedwongen. Rooks en Teunisse waren vroeger mijn helden. Ik heb ook respect gehad voor Armstrong. Altijd wel vermoed dat het niet pluis was. Maar wat er nu weer gaande is!?

Nu weet ik wel dat er geen enkele sport helemaal zuiver is, want financiële belangen gaan boven het belang van de individuele sporter. Maar dit is te groot om je ogen voor te sluiten.
Terugtrekken van Rabobank uit de wielersport is begrijpelijk, maar ook hypocriet. Eerst alles toestaan, want reken maar dat de hoge bazen alles weten. En dan gaan piepen als het naar buiten komt.

Nee, geef mij maar het idealistische amateurisme van de ligfietsrijders. Daar voel ik me toch het meest thuis. En als doping pakken we wel een stuk appeltaart.

7 opmerkingen:

 1. Snel fietsen, heerlijk! Maar het moet wel veilig blijven, anders duurt het niet lang of je ligt in de kreukels. Op de Nederlandse paden en wegen is dat soms wel een probleem. Te snel voor fietspaden, te langzaam om met autoverkeer mee te komen.

  D.F. voerde als reden voor zijn 'lage' snelheid tijdens L.E.L. aan dat hij onvoldoende rust vooraf had genomen, en dat zijn nieuwe Evo S niet goed geprepareerd was. Soi.

  Wat doping aangaat: voor mij is dat een van de redenen om me liever niet te willen meten met anderen in wedstrijden en zo. Het is bovendien een oneerlijke strijd omdat er altijd verschillen zullen zijn in menskracht, technische perfectie en wat men er qua tijd en geld in wil en kan steken. Als je alleen rijdt kun je lekker je eigen snelheid bepalen, en als je samen rijdt is het zaak om het lekker gezellig te houden, zo zie ik het.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je je kostbare lamp nou nog teruggevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, heb een nieuwe moeten kopen. Doet pijn in de portemonnee.

   Verwijderen
 3. Als je alleen rijdt kun je lekker je eigen snelheid bepalen,

  Met deze zin ben ik het helemaal eens Marc, want het kan erg leuk zijn om je eigen tijd en snelheid te breken en je max te bepalen, zo een wedstrijd als de lel is daar prima geschikt voor en het parcours is geschikt voor hoge snelheden .
  Tijdens mijn deelname in 2010 geloof ik vond ik het geweldig om mijn max te bepalen en om te proberen m,n voorganger in te halen , helaas door omstandigheden heb ik m daarna niet meer gereden maar volgend jaar ben ik er weer bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eindelijk een verpletterende verklaring voor mijn matige prestatie in het deelnemersveld van de LEL. Dank Casper ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk geschreven. Helemaal mee eens.
  Bakker Bril heeft wel hele bijzonder gevulde koeken. Als ik daar in de buurt ben moet ik altijd bovengemiddeld snel die kant op rijden.
  Wij zijn ook ferventen ijseters van 'de Parel' in Putten en 'de IJstijd' in Garderen. Dat geeft ook te denken.
  Vorig jaar is met de LEL een naamgenoot gediskwalificeerd wegens gebruik van E-ondersteuning tijdens de race. Niet alleen rijder maar ook de fiets dient getest worden op verboden anabolen gebruik!
  Mijn geheim bij het klimmen is altijd zo veel mogelijk zooi meeslepen en een racekap gebruiken. Als de nood aan de man komt gaat alles overboord, scheelt enorm! Gaan mijn prestaties achteruit door oververhitting doe ik de kap af. Heerlijk. Werkt altijd! Dan schiet ik als een gems naar boven.....;-P
  Een boterham met pindakaas kan ook niet helemaal vrij van middelen zijn. Kijk maar naar schaatser Pieter Hogeband en schaatser Evert van Benthem. Daar is ook iets bovenmenselijks aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik wist niet dat Pieter ook al schaatste ;). Bij mij is de combinatie pindakaas en oude boerenkaas het wondermiddel.

  Als je de kap afdoet, waar laat je die dan?

  BeantwoordenVerwijderen