Pagina's

vrijdag 2 november 2012

relatie tussen Ekoi, minivizier, stormstrip, philips, sinner en cape?

Ja, wat zou die relatie zijn? Ze helpen me het herfstweer door. Slecht weer bestaat niet volgens noordkaapfujin, dat is een kwestie van beleving.

Waar ik de Sinnerkap voor had bestemd kwam vandaag langs. Pittig herfstweer, met regen en wind. In de kap voelde ik me niet thuis, binnenkort gaat Marcus er wel van genieten. Veel gebruikers genieten er gelukkig van, ik helaas niet.

Dus de andere spullen maar weer gebruiksklaar gemaakt. Hoewel, het minivizier is een kwestie van weer op de goede plek "plakken" en de stormstrip zit er gewoon standaard op. Ongelofelijk wat dat uitmaakt, zo'n klein stripje. Met zijwind voel ik vrijwel niets. Goede actie van WS!
Vervolgens de Ekoi helm weer uit de kast gehaald. Makkelijk ding, dat lekker zit en een vizier heeft waardoor kou en regen weinig tot geen vat meer op je ogen heeft.
Cape? Voor kleine buien een afgeknipte oude maar wel soepele regenjas. Vandaag was dat voldoende. Voor hele slechte omstandigheden heb ik een Agu poncho, mooi oranje, dat past bij mijn Q.
En dan nog de Philips koplamp. Goed ding, ik moet alleen de beugel waar ie aan zit nog afstellen, zodat ie precies goed gericht is.
Sluitstuk is een Sinner bril met oranje glazen, om verblinding door tegenliggende auto's te verminderen.

Kom maar op met dat ruige weer!

8 opmerkingen:

 1. Hi Casper,
  Heb je wel eens geprobeerd een grote klep aan je helm te maken?Verschillende mensen in mijn omgeving hebben zo'n klep van Lexan aan hun helm gemaakt. Voordeel daarvan is dat regen de eigenschap heeft naar beneden te vallen. Met een grote klep komt er zeer veel minder regen in je gezicht en dus ook je bril.
  Ik gebruik geen helm maar een .... kap :). Daar zit een groot vizier op dat o.m. dezelfde functie heeft.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wim, de Ekoi City+ is net een fietshelm met een groot vizier, zoals een jethelm voor de motor. Heel praktisch. Jammer genoeg is hij uit het aanbod van Ekoi verdwenen.

   Verwijderen
 2. Van een stukje Lexan heb ik een helmvizier gemaakt (http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2012/06/mini-mini-vizier-houdt-regen-buiten-de.html) en dat werkt heel goed. Met een doekje veeg ik tijdens het fietsen regelmatig de druppels eraf. In het donker met veel koplampen van autoverkeer blijft het wel extra goed oppassen. In combi net een afgeknipte poncho kun je dan veel regen verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doel meer op een grote klep waar je onder door kijkt. Een vizier waar je door heen moet kijken beperkt je zicht toch bij neerslag, mist en tegenliggers in de avond.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig om bij regenweer over regenbescherming te discussiëren. Ik heb een Ekoi met vizier. Die zet ik wat verder open bij tegenliggers, dan heb ik goed zicht en toch geen last van regen in mijn ogen. De zelfgemaakte klep van Paul heb ik gezien. Ziet er goed uit. Misschien ga ik ook eens experimenteren met een oude helm en groter vizier. @wims, er komt een bestelling aan voor lexan!
  Tegenlicht van slecht afgestelde koplampen is goed te hebben als je een gekleuder bril op zet, met gele op oranje glazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I've lately been using Ski Goggles on my Quest-- both with and without a crash helmet. I find them a big improvement on normal cycling glasses. You need the better type that have "double-glazed" lexan so they do not mist up.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met kap rijden kan idd benauwd zijn. Maar ook dat is een beleving.
  Als ik heel eerlijk ben zou ik ook liever met mijn skihelm (met oortjes!) en klep en/of skibril rijden.
  Het volledig buiten zijn, wijde zicht om je heen. Dat heb je niet met een kap. De Sinner heeft het nog een beetje met de oorgaten.
  Maar nu ik eenmaal het comfort (zo zie en beleef ik et althans) geproefd heb van rijden met een kap, is het een verslaving.
  Was ik eerder de 'bikkel' in huis, nu is Marloes dat, met ruime voorsprong. Ik kan er niet mee zitten moet ik zeggen dat ik die titel kwijt ben.
  Maar zoveel mensen zoveel wensen. De comfortzone wordt door iedereen weer anders ervaren.
  Ik kan ook erg tevreden genieten van mijn nieuw verworden extra comfortzone. Zonder schaamte ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen