Pagina's

woensdag 7 november 2012

istalwinterrit van LOL

ja, daar was ie weer, de maandelijkse rit van LOL. Met 7 man gereden, nadat we met 6 vertrokken waren uit Zutphen.

Hoe dat komt? Hen3 had zich aangemeld, nadat hij enige tijd niet mee heeft kunnen rijden wegens een crash. Maar, 09.30 uur en geen witte Quest. 09.40 uur en nog steeds niet. Dan maar vertrekken, vonden we.

Met een slinger door Zutphen en Warnsveld (even langs mijn toekomstige woning met 70m2 grote velomobielgarage) richting Vorden en omstreken. Het voornemen was een mooie route naar uiteindelijk Doesburg. De Waag is toch wel erg aantrekkelijk in onze omgeving: winnaar appeltaarttest tot nu toe. ja, Theo, Boshuis 3 is een erg goede tweede!

Even voor kasteel Hackfort schiet er een witte schicht voorbij, op een paar honderd meter voor ons bij een T-splitsing. Gas erop en er achter aan. Blijkt Hen3 te zijn, die lek had gereden en mij keurig had gebeld. Ware het niet dat ik mijn nummer niet geactualiseerd heb en hij dus een verkeerd nummer belde. Sorry, nogmaals.

Maar goed, met 7 verder dus, gelukkig.

Overigens, het was prachtig weer in de ochtend. Een enkeling zat al wat te mopperen op de komende regenbuien, buienradar werd veelvuldig geraadpleegd. Maar wij hebben er geen last van gehad. In tegendeel.

na Hackfort via Baak richting Doesburg, enkele kleine dorpen schampend. Mooie binnenwegen door het glooiende Achterhoekse landschap.
En uiteraard, de koffiestop was weer geweldig. Met 6 velomobielen en een roeifiets is ere onderweg weinig te praten met elkaar, tijdens de koffie met onverminderd heerlijke taart des te meer. Hen3 moest uiteraard in detail over zij crash vertellen. Quest was in barrels en erger nog hij had zelf kneuzingen en blauwe plekken. Niets meer van te merken gelukkig bij deze rit. Schade heeft ie vergoed gekregen, dus keurig opgelost.

Na de pauze rastamango thuis afgeleverd en via de Veluwezoom weer naar Zutphen.

Thuisgekomen de houtkachel aan en binnen gebleven, want regenen deed het.

Maar, winter is het nog niet.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt weer als een geweldig gezellige tocht. Jammer dat Bocycle zo ver van Zutphen afwoont.

    BeantwoordenVerwijderen