Pagina's

woensdag 28 november 2012

Lekker fietsweer, nog wel......

Dat was het gisteren en vandaag ook. Maar vandaag mocht ik weer eens met de NS naar het werk. Gisteren heerlijk weer, tussen 5 en 9 graden en een ietsiepietsie miezerig af en toe. Temperatuur is prima. Ik kan er steeds beter aan wennen, bijvoorbeeld met de kledingkeuze. Ik weet nog van vorige herfst en winter dat ik steeds teveel aan had en daarom snel bezweet was. Dan krijg je het vervolgens snel koud en dat rijd niet lekker.
De laatste tijd piepte er steeds achterin iets, vooral bij hobbels. Dus afgelopen zaterdag maar eens de veerpoot eruit gehaald en verdomd, die was erg droog van binnen. Goed in de olie gezet en weer gemonteerd. Bovendien de Big Apple weer ingewisseld voor de F-lite. Deze op slechts 4 bar gezet, volgens "voorschrift" van de fabrikant en advies van andere rijders. Dit samen zorgt voor comfortabel veren onderweg. Klinkerweggetje in Diepenheim gaat weer wat sneller. De rest van de rit overigens ook. Meteen maar weer even de ketting schoongemaakt en gesmeerd. Alles loopt weer stiller.

Nu zie ik net het journaal met weerbericht en dat betekent dat ik de Big Apple maar weer terug moet doen en op de voorwielen de Kojaks inwisselen voor de MP. Het wordt namelijk meteorologisch en in werkelijkheid ook. Temperaturen onder nul en winterse neerslag, daar moet ik de Kojaks niet aan willen blootstellen.

Benieuwd naar de opkomst bij de laatste LOL rit van dit jaar, aanstaande zondag.

4 opmerkingen:

 1. Dinsdag eind vd middag bij Lochem (oostkant) zag ik (vanuit de auto) je nog fietsen. Je was goed zichtbaar met de 2 lampen aan :)

  Een paar kilometer verder, richting Borculo, was Richard V op het fietspad te vinden...

  Jullie hebben elkaar dus net wel/niet gekruist!

  Groet Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet gekruist deze keer, komt el af en toe voor. Blij dat ik goed zichtbaar ben;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb voor mijn forenzenligfiets spijkerbanden. Maar die leg ik er nu nog niet om.

  BeantwoordenVerwijderen