Pagina's

zondag 2 december 2012

LOL zonder Wim?

Ja, dat is er van gekomen, een LOL rit zonder onze vaste roets in de branding, Wim H. A.k.a. @wim_i-row. Voor het eerst sinds het bestaan van LOL was hij er vanochtend niet bij. Aangekondigd, dat wel. Jammer Wim, dat je er niet was en beterschap! Toch minder LOLlig.

Niettemin een mooie rit vandaag. Iets later dan gepland vertrokken vanuit Zutphen, omdat Arjen onderweg naar onze ontmoetingsplaats een lekke band had. In Zutphen direct de IJssel opgezocht, richting Dieren, met 8 velomobielen. We hadden namelijk een afspraak met Bocycle, in de Carolinahoeve, gelegen in het mooie natuurgebied Veluwezoom. Die afspraak was overigens ook met Wim in gedachten gemaakt, omdat we met open liggers erbij altijd tegen de wind in vertrekken. Nu dus ook. Mooi winters weer was het, fris maar met een lekker zonnetje.
Van Zutphen via Baak naar Steenderen, langs de altijd stinkende Aviko fabriek. Buiten Steenderen de IJssel weer opgezocht via camping Het Zwarte Water. Over de dijk naar Doesburg, IJssel weer over en een lang fietspad glooiend naar boven, met af en toe een lichte afdaling om bij te komen. Bijna bij de Carolinahoeve en weer staan we stil, nu wegens een lek van Lorenz. Snel gefikst, onder meer door de mooie nieuwe pomp van Nico. Wel het ventiel goed dichtdraaien, Nico!
Net na 11 uur komen we aan, Gerrit zit al binnen op ons te wachten. Hij werft in de koffiepauze nog kandidaten voor zijn wetenschappelijk experiment op wat voor rijwiel levert en mens meer vermogen, bukracer of ligracer. Hij weet enkelen te overtuigen mee te doen.
Overigens blijken er ook plannen om een 11 provinciëntocht te gaan rijden. Dit als `protest-alternatief` voor het niet mee mogen doen als velomobilist aan de 11 stedentocht. Wordt vervolgd, hopen we.

Na de koffie met redelijk appelgebak, een zeventje, onze weg vervolgd, verder naar boven naar de Posbank. Vandaar via de Lange Juffer afgedaald naar Laag Soeren. Langs het Apeldoorns kanaal, waar Lorenz rechts gaat en de rest links, naar Hall, waar we Rudy voor diens deur afleveren.
Vandaar door naar Voostonden, waar weer een afsplitsing is, Gerrit gaat links, terug naar Heteren en even verder gaan Arjen, Pieter Jan en Hen3 links via Voorst naar respectievelijk Twello en Deventer. Nico, Marc en ik rijden over de IJsselbrug Zutphen weer binnen, waar Marc rechts gaat om via Vorden naar Neede te gaan.
Zo is LOL een regionale club geworden, Achterhoek en Overijssel goed vertegenwoordigd.

En, voor de bandenfreaks, 2 x een lekke Kojak en eenmaal een HPV.
Overigens was Rudy in zijn Alleweder, een primeur voor LOL.

8 opmerkingen:

 1. Dankjewel Casper. Voor de inleiding en het verslag. Het voelt bijna of ik er bij was.

  Tot 6 januari.

  Wim -de roetsende

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Casper, leuk verslag..... ik dacht 3 lekke Kojaks, van wie was die HPV dan ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nico, toch? Of had ie een lekke Kojak? Nico, hoe zat het nu?

   Verwijderen
  2. Nico rijd inderdaad met een smalle 35-559 kojak rond en twee 35-406 HPV bandjes vooraan.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Marc heeft een Schwalbe Marathon Supreme achterop. Beterschap nog! Enkele foto's straks op http://tiny.cc/velove

   Verwijderen
 4. Het valt me nog mee dat je het appelgebak een zeventje geeft. Volgende keer toch maar een pannenkoek nemen in pannenkoekenrestaurant de Carolinahoeve. 't Was in ieder geval een leuke tocht en een leuk verslag.

  BeantwoordenVerwijderen