Pagina's

maandag 10 december 2012

Laatste rit 2012? en een terugblik.

Een pittige koude rit vandaag, door de harde wind en relatieve luchtvochtigheid leek het kouder dan het was. Zijwind is een van de dingen wat rijden in de Quest lastig maakt. Tegenwind, geen probleem. Wind mee uiteraard ook niet. Zijwind echter, lijkt me enorm te vertragen, anderzijds heb ik geen last van slingeren door die zijwind, te danken aan de stormstrip. Gemiddeld 27 per uur, daar kan je als velomobieler eigenlijk niet mee thuiskomen.

Maar nu het eigenlijke onderwerp. De laatste rit dit jaar. Het zit erin, mijn agenda laat meer niet toe deze week en vrijdag is de overdracht van onze nieuwe woning. dat wordt inpakken, verhuizen, uitpakken, installeren, schilderen, opknappen en meer van die zaken. een klein lichtpuntje is dat we 28 december ons oude huis uit moeten zijn, waardoor wellicht de OBT in beeld komt. Veel kans geef ik het niet, want er valt altijd van alles tegen en dan een hele zaterdag weg is wel veel.

Terugkijkend kan ik niet anders dan tevreden zijn over het eerste volle kalenderjaar dat ik in Q 147 rijd. Voor mij gaat dan de 80/20 regel op, ook wel Pareto analyse genoemd. 80 % van de ritten was prima to zelfs geweldig, 20 % mag minder zijn. Dat kan ook bijna niet anders, het is niet altijd leuk. Soms is mijn conditie minder, dan weer valt het weer tegen, zoals vandaag. Een andere keer meer pech dan gewoonlijk En meer van die dingen.
De LOL ritten zijn de mooiste ritten. Veel plezier, mooie tochten, goed gezelschap. De langere tochten als de Dubeneltour en RIJS2012 staan ook hoog in de lijst.
Benieuwd wat 2013 gaat brengen. Geen Eurotour wegens de verhuizing en daarom aandacht die huis en tuin vragen. Wellicht wel een lang weekend, ergens in het voorjaar. Langere dagtochten met LOL lijkt me ook mooi, maar dan los van de vaste eerste zondag van de maand.

2012 betekende 8520 woonwerkkilometers, 4214 recreatieve kilometers, samen 12734.
Hiermee heb ik 2125 kilo CO2 uitgespaard en mijn eco footprint met 12.735 m2 verminderd. Alle statistiek volgens www.fietsenscoort.nl waarop ik mijn kilometers bijhoud.

5 opmerkingen:

 1. "Gemiddeld 27 per uur, daar kan je als velomobieler eigenlijk niet mee thuiskomen."

  Mag ik vragen waarom niet , ik kom meestal thuis met 27 km/uur en op een honderd kilometerrit heb ik dan best wel aardige stukken van 35 er tussen zitten moet ook wel als je stoplichten en langzamere stukken meerekent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ja, Gerrit, ik ben gewend om rond de 30 gemiddeld te rijden, moet wennen aan het feit dat dit in koude tijden minder is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 2012 bedoel je zeker?
  gemiddelde kruis of wat je teller aan geeft als totaal gemiddelde?
  mijn kruis is ook rond de 27 a 30 km.h maar totaal gemiddelde wat je comuter aangeeft is dan rond de 25 gemiddelde genomen over de hele rit... maar kijk hier niet echt naar meer, vind veiliger aan komen belangrijker dan een paar cijfers, als het lekker gaat, dan gaat het lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uiteraard 2012, zal het herstellen. En, wel gemiddelde snelheid, met kruis rond de 30. Eens met veilig aankomen, dat staat voorop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Casper,

  Klopt het dat jouw 147 de allerlaatste 3x20" Quest is?

  Meende ik laatst een keer te zien toen ik een nummer van een Quest op de lijst van VM.nl aan het zoeken was.

  Gr. Wim

  NB: Fijne feestdagen gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen