Pagina's

zaterdag 5 januari 2013

nieuw in 2013

ja ja, het jaar is weer begonnen en er is nieuws te melden. We hebben in de laatste weken van december ons nieuwe huis betrokken. Vooral interessant is de enorme velomobielgarage die er bij hoort.
Hier zie je mijn Q gezellig samen met de Brompton staan, achterin de schuur. Aan het plafond hangt nog mij ATB, een Merida, naast de Taifun.
Het is nog een flinke rommel, want er moet nog een behoorlijk aantal dozen worden uitgepakt. Maar uiteindelijk is het de bedoeling dat ik er, naast een gereedschapplek, ook een fietsreparatieplek heb. Ik ga op zoek naar een lift, om de Q op stahoogte te kunnen krijgen.
Ook nieuw is mijn helm, die je hieronder op de Q ziet liggen. De helm is een ATB helm van Giro, ik heb er een vizier aangemaakt, vrij naar het ontwerp van onze @mooigeelisnietlelijk vriend.
Je ziet dat er een voorlamp op zit, daardoor door mijn medeLOLlers ook wel mijnwerkershelm gedoopt. Tevens een knipperend achterlicht. De grote lamp links is de Philips Led bike light. Prima lamp, goede bundel en levensduur van opgeladen batterij.

Ander nieuw iets is mijn wwv reisafstand, deze is nu 97,5 kilometer vice versa. Dat scheelt bijna 10 kilometer. Vooral op de terugweg prettig, want ik ben eerder thuis. Op de heenweg is het ervaren voordeel minder omdat ik naar dezelfde plek rijd als voorheen.

Nog een nieuwtje is dat ik tweemaal een lekke band heb gehad, zowel op de heen als op de terugweg. Met dezelfde Kojak rechts voor, wel op een andere plaats in de band. Ik dacht toch echt alle rotzooi eruit te hebben gepeuterd. eigenwijs als ik ben, heb ik besloten deze winter eens op de Kojak te blijven rijden, voor dan weliswaar. Achterop ligt de Big Apple, lekker comfortabel en bij wegrijden op gladde ondergrond betrouwbaar.

Mijn route naar de verzamelplaats van LOL is ook anders, ik zal er iets langer over doen, dus eerder vertrekken!

We hebben morgen ook een nieuwe rijder, XS 45. Ik ben benieuwd wie dat is.

En, welke nieuwigheden zullen we nog meer meemaken dit jaar? Een weekend weg met LOL? Langere ritten op andere dagen dan de vaste LOL dag? Een Oostelijk ligfietstreffen, met rit door Duitsland? Wie weet. Ik heb er in ieder geval zin in om weer lekker veel kilometers te maken, zowel alleen en als met ons kluppie.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Casper,

  Gefeliciteerd met je nieuwe huis. Lijkt me een fijn hok dan neem je het huis er maar bij ;-)

  Ik rijd deze winter ook gewoon door op Kojaks. Andere winters heb ik altijd heel veel pech gehad met lekke banden en gooide ik ze er af.

  Tot nu toe nog maar één keer lek gereden dus het gaat goed. Ik vind ze wel erg glad als het regent. Dan moet je op tijd remmen!! Of vind ik dat alleen?

  Groet Marcel
  Quest 342

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is toevallig, eind februari ga ik ook naar een huis/boerderij met (erg) grote garage/schuur: heerlijk voor de fietsen.

  Dit jaar eens niet doorgereden op kojaks: na 3 lekken in korte tijd over op marathon +: niet meer lek maar ook heel glad bij nattigheid.

  BeantwoordenVerwijderen