Pagina's

maandag 28 januari 2013

luchtwegen

Tja, Wim Schermer schrijft dat je pas echt meedoet als blogger als je wekelijks minstens eenmaal een post publiceert. Maar, je moet dan wel wat te melden hebben, vind ik.

Welnu, meestal heb ik pas wat te melden na een rit. Morgen ga ik na 2 weken niets doen, althans, niet Questen, weer eens een wwv rit maken. Waarom 2 weken niet? De luchtwegen, en dan niet die van de vliegtuigen, maar die van mijzelf.

In september al eens een paar keer naar de dokter geweest. Na RIJS 2012 bleef ik maar hoesten en snotteren. Na een  amoxicilline werd het een pufje, Sabutamol, voor de longen om makkelijker op te hoesten. dat heeft wel wat geholpen, geen koorts meer, makkelijker ophoesten enzo. Optimaal werd het niet en na een paar maanden kwakkelen vorige week maar weer eens naar de dokter geweest. Waarom? Twee weken terug op de beruchte dinsdag 14 januari 98 kilometer door de sneeuw gereden. Tenminste, gereden, de terugweg was echt ploeteren. Dat kwam door sneeuw op de weg, sneeuw in de wielkasten (het laatste is er pas gisteren na de dooi uit gevallen) en lage temperaturen.
De dagen erna werd het qua luchtwegen niet beter. Calvinistisch als ik ben opgevoed, stap ik niet snel naar de dokter, eerst maar eens een weekje zelf aan rotzooien en verwachten dat het wel over gaat. Tegen beter weten in, uiteraard. Dus vrijdag maar weer eens de wachtkamer bezocht. Dokter kijkt en luistert en concludeert dat mijn neusingang smal is (wist ik al) en dat de rommel in mijn holtes er daardoor niet uitkomt. nou, dat laatste wel hoor, maar dan in alle kleuren groen die je maar bedenken kan.
Dus zit ik nu met een snuifje van Sandoz, beclometasondipropionaat, je zou al ziek worden van de naam alleen.
Maar, het helpt wel en de kou is uit de lucht, dus morgen maar weer eens de wekker op 6 uur en er tegenaan.
Vanavond even Q gecontroleerd. Maar goed ook, want door vuil zaten de remmen wat vast. Even schoon spuiten en binnenkort maar weer eens de wielen eruit om het helemaal goed schoon te maken, pekel en straatvuil eraf en eventueel nieuwe remkabels.
bandjes weer op druk en gaan met die banaan!

Wellicht morgen alweer de tweede post van deze week! ;)

6 opmerkingen:

 1. veel plezier vandaag op deze eerste 'lentedag' (wat was het al lekker warm vanmorgen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Warm was het. Heb jij je Quest al, Marc. En wat is je blogpagina, zodat we je kunnen volgen met de eerste kilometers.

   Verwijderen
 2. Over meedoen met bloggen maak ik mij absoluut geen zorgen.
  Genoeg gefietst, meegemaakt en te vertellen, maar simpelweg geen zin te bloggen.
  Sterker nog, begin dit jaar mijzelf verboden te bloggen.
  Ook getest hoelang ik zonder andere sociale media kan.
  Na 2 weken radiostilte weer begonnen, maar veel minder nu.
  Het is allemaal niet zo belangrijk als het lijkt.
  Belangrijker is dat met je gezondheid meedoet.
  Goede gezondheid en lekker genieten van het fietsen.
  Dat voorop de rest doet er niet zo toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. +1

   Als ik me zorgen over moest maken over regelmatig bloggen dan was ik wel bij het old-style maar onder velomobilisten populaire Blogger gebleven in plaats van zo'n rare maar innovatieve Google+ pagina.

   @casper: sterkte met je gezondheid!

   Marc

   Verwijderen
 3. Casper
  Als deze luchtwegproblemen zich vaker voordoen , zou ik je adviseren je bloed op IGe te laten controleren.
  Bij mij duurde het jaren voordat het duidelijk was dat ik A-gammaglobulinemie had.
  Met een maandelijks infuus is hier goed mee te leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank voor de tio Bram. Ik hoop dat het niet zover hoeft te komen en dat ik na een aantal dagen of weken puffen van de ellende af ben.

   Verwijderen