Pagina's

dinsdag 4 december 2012

Allways expect the unexpected

Dat bleek het thema van vandaag te zijn. Vanochtend vroeg uit de veren, want om 9 uur vergadering en dan moet ik omgekleed klaar zitten. Dat betekent de wekker op 6 uur, rustig ontbijten, lunch klaarmaken, krant lezen, toiletbezoek, vertrekken en 53 kilometer trappen. Redelijke start, maar steeds meer energie nodig om op snelheid te blijven. Lage temperatuur en wegdek dat bedekt is met modder en bladeren, denk ik dan.
Na een dag werken, Sinterklaas vieren en omkleden, denk ik om kwart over 5 weg te kunnen rijden. Dat viel tegen, achterband staat plat. Toch de F-lite die het laat afweten? Een check geeft geen uitsluitsel, want het oppervlak is nog mooi egaal, zelfs na 4000 kilometer. er zit ook niets in wat de boosdoener zou kunnen zijn. Dan dus maar een nieuwe binnenband erin, speciaal gekocht om in de ruime ballon van de F-lite te passen. pompen en alles weer inpakken. Een collega die met de auto is biedt nog aan bij te schijnen met de koplampen, maar ik ben al klaar. Een ander  vertrekkende collega vraagt ook nog of alles lukt, want Q ligt nog op zijn kant. Ja, alles in orde zeg ik, terwijl ik in de net op 4,5 bar gepomte F-lite knijp. Oei, die staat al weer zacht! Weer op zijn kant, band eruit, maar wat nu? Ik heb niet meer zo'n ruime biba. Wel een die in een Kojak past, dus eindelijk mag de reserve Kojak, die ik al een jaar achterin heb liggen, er om. Ik heb er pas een nieuwe biba voor gekocht, DV 7. Biba erin en pompen maar. wat een rare bobbel? Blijkt de biba niet de juiste maat. kwestie van verkeerde band in de doos, want daarop stond duidelijk dat ie 35-406 compatible is. Dus de laatste mogelijkheid, mijn thuiskombiba. Dat lukt gelukkig.
Maar, zonder reserveband rijdt niemand 53 kilometer naar huis. Daarom maar de lekke nieuwe band maar geplakt. Hopelijk geen lekke voorband, want dan moet ik de achterband op de voorband leggen en de F-lite met geplakte band erin weer achter om leggen.
Gelukkig gaat het goed. Bovendien rijdt het verrassend lekker met een Kojak er achter op. Geen toptijd, want de hele rit in het donker, met af en toe wat miezer en slecht zicht. Maar nu, 22.55 uur, zit ik nog redelijk fit te tikken. Overigens blijkt er in de eerste lekke biba een heeeeeeel klein gaatje te zitten.......

Wat was nu unexpected? Een lekke band, die ik onderweg op de heenweg al wel leeg voelde lopen, want rijden ging steeds zwaarder, is niet unexpected. Wel een nieuwe biba erom, zo uit de doos, die ook lek is. En dan een nieuwe biba, die niet de juiste maat heeft, i.t.t. wat er op de doos staat.
Daarom heb ik dus een extra buba en 3 biba's bij me.
Unexpected is ook dat ik door al dat gedonder bijna een uur later weg kan rijden. Daarom heb ik doorgaans extra voer in mijn tas, want wie eenmaal hongerklop heeft gehad, die wil dat nooit meer!

Maar nu de vraag van vandaag. Van wie is de uitspraak "allways expect the unexpected"?

7 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat moet...even denken, Heraclitus zijn geweest. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Toch is het el wel weer even geleden dat ie dit opmerkte hoor, moet ergens in de zomer van 512 BC zijn geweest, maar ik kan het een jaartje mishebben. Zijn paard had een lekke rechter-neusvleugel, en het reservepaard had een lekke linker-neusvleugel. Uiteindelijk is ie met een geconfisceerde ezel thuisgeraakt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, Heraclitus, rond 500 C. Gouwe ouwe, dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ROFLOL: Rolling On Floor, Laughing Out Loud!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij doet aan risicomanagement waar menig aannemer een puntje aan kan zuigen. Om het risico "lekke band" te mitigeren heb je de volgende correctieve maatregelen getroffen:
  - extra buba
  - 3 extra biba's
  - extra voer voor het gevolgrisico "hongerklop".

  De kans dat je daar niet mee thuis komt is volgens mij kleiner dan de kans op de hoofdprijs in de Staatsloterij.

  BeantwoordenVerwijderen