Pagina's

zondag 8 januari 2012

nieuwjaarstocht LOL belooft wat!

Ja, dat was weer een verrassing, vanochtend op de markt in Zutphen. De inmiddels overbekende roeifiets, twee Challenge Fujins, een Mango en 6 Questen! Met ons tienen dus.
En het is echt uit Zutphen en verre omgeving: Twello, Neede, Borculo, Warnsveld, Voorst, Heteren en Dieren. Een licht gevoel van trots komt wel bij me op, als ik zo rondfiets.


Vandaag een tocht naar vliegveld Terlet gemaakt, waar we zouden koffie drinken. Helaas, gesloten. En dat terwijl iedereen inmiddels wel aan een bakkie toe was, zeker de mensen die al een aardig stuk naar Zutphen hadden gereden. Volgende keer dus maar vooraf goed checken hoe het zit met de pauzemogelijkheden onderweg.
We hadden een redelijke klim, weliswaar vals plat tot ongeveer maximaal 4%, maar toch. En als je dan op een pauze rekent, valt het tegen als dat niet doorgaat.
Maar....niet getreurd, omgedraaid en op zoek naar de volgende plek. Na eerst een cafetaria, waar wel koffie met appelpunt werd aangeboden, voorbijgereden te zijn, kwamen we in Laag Soeren terecht. Na eerst geprobeerd te hebben tussen de klootschieters te zitten, zijn we maar naar het cafegedeelte gegaan.

Overigens kwam ik met vieze handen thuis, omdat de kettingspanner steeds bleef haken aan de beugel van te claxon. Bij terlet dit euvel verholpen door wat te buigen en verder geen last meer gehad.

Het is wel anders fietsen met een grotere groep. er zit altijd verschil in conditie in en dat blijkt dan bijvoorbeeld bij een klim. Toch werd er altijd netjes op elkaar gewacht en is er wat dit betreft geen wanklank gehoord.

Er zullen verschillende foto´s en filmpjes op diverse blogs verschijnen, want een flink aantal was in de weer met de digitale apparatuur.

En.....weer een tocht met goed weer, maar een paar spatjes regen. Wel wat tegenwind, maar natuurlijk vooral op de heenweg, dankzij @Wim-iRow.

8 opmerkingen:

 1. Een prachtige rit, op de terugreis nog wel een lekke band...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Quest2live....? Moest jij toevallig naar Borculo?

  @Wim_iRow (denk aan het lage onderliggend streepje Casper...;)....!)

  Voor mijn verslag zie: http://roeifietsen.blogspot.com/2012/01/bijna-75km-lol-gehad.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twello! We hebben het laatste stuk samengefietst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oké, jij bent dus Quest2live. Weer iets geleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 't Was een gezellige tocht met aangenaam gezelschap. Bedankt Casper. En de filmpjes die ik geschoten heb zijn nog in bewerking en verschijnen later deze week op Bocycles blog

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je Marcel,

  Zie ook het flmpje van Bocycle op zijn blog. Ook leuk. Ik probeer overigens een deel van de tocht in mei mee te doen, weet dat nog niet zeker. Dat hoor je wel.

  BeantwoordenVerwijderen