Pagina's

woensdag 22 maart 2017

Vizier is OK

Mijn zelfgemaakte vizier aan mijn oude Giro helm is goed bevallen vandaag. Eerder deze week geen ritten kunnen maken, dus niet in vochtig weer kunnen testen. Wel tijdens een koude ochtendrit vandaag. Het zijn mooie lentedagen en die starten vaak fris.
Zonnebril past er zeer goed onder en met het kunnen stellen van de pasvorm kan er naar wens een dunnere Buff of dikkere muts onder.
Ik had het iets te groot gemaakt, dus na een paar honderd meter even gestopt om het lexan te knippen. Gaat prima. Effect van iets te lang was dat het besloeg door uitademen. Nu niet meer.
Het houdt de koude wind goed uit mijn ogen, waar het me bij koude ritten om te doen is. Nu maar afwachten tot een natte rit, waar ik niet op hoop uiteraard, maar komen zal het!

De zijwind.............daar zal ik aan moeten wennen. Diverse reactie van alle kanten levert op dat het niet anders is met een Strada, Mango of DF. Dat heeft te maken met de relatief korte kont.
Ik ga niet iets wijzigen aan platen of stangen o.i.d. Beter anticiperen op de wind en de fiets in originele staat laten.
Het ontwerp is tenslotte niet voor niets zo gemaakt.

Een oplossing kan natuurlijk zijn om een Quest te (laten) ontwerpen, met een iets bredere voorkant, waardoor er wat ruimere wielkasten in kunnen worden gemaakt, Maar ik denk niet dat mijn bankrekening dergelijke ontwikkelkosten zal kunnen dragen :)

5 opmerkingen:

 1. Een stormstrip helpt wel tegen de zijwindgevoeligheid.

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een Quest met Schwalbe One bandjes heeft een zeer acceptabele draaicirkel, maar volgens bij ben je erg tevreden met je Strada.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien wel een idee zo'n vizier voor boven mijn schuimkap als het regent. Kan makkelijk een elastieken regenwissertje op.

  BeantwoordenVerwijderen