Pagina's

vrijdag 4 november 2016

ff wennen

De nazomer duurde ook dit jaar weer enorm lang. Effecten op milieu en de toekomst van onze aardbol zijn evident. Daar zal meer aan moeten gebeuren dan tot nu toe wordt gedaan. Zo las ik net in de krant dat Nederland ergens onderaan bungelt in het rijtje. Schande voor een rijk land al het onze. Maar goed, we zijn er ook rijk mee geworden. Intensieve landbouw en veeteelt. Veel handel via de haven van Rotterdam en Schiphol, met als effect veel vrachtverkeer.
Net als Noorwegen rijk is geworden door de olie. Maar dat land investeert in ieder geval nog veel in nieuwe energie.

Maar goed, het wennen is nu aan de lagere temperaturen en vooral de mist. Wat moet ik aan, waar ligt het ook al weer?
Ik draag tijdens het fietsen een bril tegen de kou op mijn ogen. Die beslaat dus bij mist. Elke paar seconden schoon wrijven, anders zie ik niets. Een dikke muts om mijn hoofd warmte houden. Vooral mijn oren (vanwege hoorapparaten) en voorhoofd (snel last van holtes) wil ik graag goed beschermen.

De lange broek ligt nog in de kast, ondanks dat het gisteren rond het vriespunt was bij vertrek. Ik heb niet snel last van koude benen. Ook mijn voeten nog niet extra ingepakt. De voetgaten zijn nog open.

Dan de Q zelf. Voorbanden zijn voor alles geschikt: greenguards. Achter ligt de lekgevoelige Conti Speedking er nog op. Elke rit verwacht ik wel een keer lek te rijden, aar tot nu toe niets. Binnenin ligt de Michelin Protek max, maar die heeft nog geen dienst hoeven doen.

Het rijden gaat iets langzamer, nog niet heel veel. Wel opletten op het wegdek. Wegens bewerking van de grond is er door tractoren veel modder neergelegd. Tevens zie je door bladeren niet altijd de gaten in de weg.

Positief is dat het mooi is in de herfst. Al die kleuren die elke keer weer anders zijn, dat motiveert om door te blijven gaan.

1 opmerking:

  1. ik gebruik tegenwoordig afwasmiddel op mijn vizier tegen het beslaan. Denk dat dat voor een bril ook wel werkt. Gewoon veel afwasmiddel en een miniem klein beetje water op een doekje doen (kan ook een stukje keukenrol zijn), zorgen dat het een beetje sopt door het doekje tegen elkaar te wrijven en dan aanbrengen op het vizier (of bril) aan beide kanten en dan aan de lucht laten drogen. Werkt wel maar voor 1 of 2 keer meestal. Dus ik doe het meestal voor ik een ochtendrit/avondrit ga doen. Maar je blijft iig iets meer zicht hebben dan dat het helemaal beslagen is.

    BeantwoordenVerwijderen