Pagina's

maandag 24 oktober 2016

Verbeteringen

Vandaag heb ik na bijna twee weken weer eens een woonwerk ritje kunnen maken. In de tussentijd was ik druk met werk, agenda liet fietsen niet toe, en klussen in huis.
Even rust kwa fietsen is op zich prima, kan het lichaam eens bijkomen. De conditie is dan maar heel even wat minder, dat trekt wel weer bij als ik 2 a 3 keer kan blijven rijden, per week dan wel te verstaan.

Het mooie van de fietspauze nu was, dat op een deel van mijn traject verbeteringen aan de bestrating zijn gedaan. De Ganzepoelweg bij Angerlo is aangepakt. Dat is dan wel weer een stukje op mijn lange traject, wat ik niet elke keer neem. Mijn lange traject is 46 kilometer. Een stuk verder bij Lathum, richting Zevenaar, is het fietspad aan beide zijden verbeterd. Op beide stukken strak en glad asfalt. Dat rijdt lekker!
Al eerder is op mijn  korte traject, via Cortenoever, Dieren en Velp, een stuk van de dijk "befietspad". Ook met heerlijk strak asfalt en mooi uitzicht over de uiterwaarden van de IJssel. Dat traject is nog niet helemaal af, tenminste, dat zag ik de laatste keer dat ik er reed. Misschien nu wel. Het laatste stukje richting Brummen was nog niet klaar, waardoor er ineens een scherpe bocht in zit. Nu ja, dat komt nog wel, of is al gereed. Binnenkort die route maar eens nemen. Het is 37 kilometer.

Andere verbeteringen wil ik binnenkort aan mijn Quest laten doen. De ketting lijkt na 40.000 kilometer aan vervanging toe. Volgend voorjaar zal er wel weer een weekje fietsen met Edwin gepland worden met klimmen er in. Dan is een bergverzet wel handig, althans een lekker klein verzet.
De remkabels laten wat slijtage zien en in de winter wil je niet worden geconfronteerd met panne.
Het achterwiel heeft een breedteslag, wat tijdens het rijden merkbaar is. Misschien ook tijd voor een nieuw wiel?
Verder zit er wat beweging achterin, zo lijkt het althans. Dat mag wat stijver, maar of het normaal is of ergens door komt, ik weet het niet. De heren in Dronten vast wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten