Pagina's

zaterdag 19 november 2016

Kapervaringen

Raar woord eigenlijk, zou dat met een spatie of een streepje ertussen moeten? Neerlandici onder de lezers zullen me wel een tip geven.

Toeval? Paul schreef ook over zijn ervaringen met de kap en het (weinige) gebruik tot nu toe. Bij mij hetzelfde verhaal. Ik heb weliswaar geen erfenisje gehad, maar ergens vond ik vorig jaar toch wat ruimte om een gebruikte, deelbare, kap aan te schaffen. Als fervent cabriorijder heb ik deze na aanschaf niet veel gebruikt. De enkele keer dat ik dat wel deed, bleek het eigenlijk niet nodig: geen echte regen. Maar deze week was het dan toch raak. Tot drie keer toe ging de kap erop. En hoe het beviel? Prima. Weliswaar in het donker met beregend vizier en tegenliggende autolampen wat minder zicht. Maar, zoals Paul al schreef, daar pas je de rijstijl op aan.

Mijn kap is een WS deelbare, met een breed vizier, waardoor veel zicht, ook naar de zijkant. Eerder had ik heel kort een Sinner kap, maar die paste niet goed bij mijn licht claustrofobische insteek.

Een ander groot voordeel voor mij is dat mijn beide hoorapparaten droog blijven. Dat ik wat spettertjes in mijn gezicht krijg, neem ik voor lief. Normaal gesproken heb ik ook veel last van mijn oren, door verkoudheid en 's zomers allergie. Mijn holtes zitten dan snel dicht, met als effect dat ik minder goed hoor. Veel geluiden die van klank dusdanig veranderen dat het vervelend wordt. Ik laat dan weleens een repetitie van mijn koor schieten, helaas.
Tot groot genoegen bleef dat nu door de kap achterwege! Hoe dat komt? Ik denk doordat de koude, vocht en vuil in de lucht nu niet in mijn luchtwegen verdwijnt.

Toch zal ik de kap zo min mogelijk gebruiken, omdat het gevoel van je kop in de wind, en liefst in de zon, een heerlijk gevoel is.
Ik vermoed echter dat deze winter een record aantal ritten met kap zal worden gereden.

Een ander onderwerp, verlichting. Ik wilde al wat langer op de beugel waar de spiegels op zitten een lamp, aan beide zijden. Om de weg beter te verlichten. Zoekende kwam ik op een, na later bleek, Chinese website terecht. Het leek een Engelse, op het eerste gezicht. Twee lampen geselecteerd, besteld en betaald. Dat ging soepel. Toen begon het wachten. Bij bestelling stond weliswaar hoe lang het zou kunnen gaan duren, maar de zes weken die ik moest wachten waren er wel erg veel.
Wel kreeg ik vrijwel dagelijks mails van de website, tot ik er zo genoeg van kreeg dat ik me snel heb afgemeld.
Omdat ik het zo lang vond duren heb ik de site eens gegoogeld. Toen zag ik pas dat het om een Chinees ging. Nu houd ik wel van Chinees, maar doorgaans gaat dat sneller :)De lampen zelf zitten er op en maandag zal de maidentrip zijn. Op het eerste gezicht lijken ze prima.

de site: lightinthebox.com

6 opmerkingen:

 1. Lightinthebox, daar heb ik ook wel eens lampjes van besteld. Goed spul, maar inderdaad, het wachten duurt lang!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had toen de pech dat ik bij aflevering invoerrechten mocht betalen. Het lampje werd daardoor bijna 2x zo duur.

  Welke lampjes heb je besteld Casper? Sommige hebben namelijk geen afscherming aan de bovenkant en die zijn dus extreem verblindend. Ik heb dat toen opgelost met een schuingezaagd pvc-buisje, zodat ik andere weggebruikers niet recht in de ogen schijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zie het bijgewerkte bericht en de foto. Het zijn er 2, ook invoerrechten moeten betalen. Er zit een zoomfunctie op en daarmee kan ik deze zo instellen dat ze niet verblinden en precies schijnen op het stuk weg voor me.

   Verwijderen
 3. Kapervaringen aan elkaar is correct maar mooier is: Ervaringen met kap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanuit China is tot 22 euro in te voeren zonder invoerrechten of btw. Beter dus 2 x 1 lamp apart bestellen dan 2 tegelijk.

  BeantwoordenVerwijderen