Pagina's

zondag 13 november 2016

repareren

Af en toe is het nodig een reparatie uit te voeren. Dit keer was de kap aan de beurt. Een deelbare kap van de firma Schermer.
Komende dagen wordt het koud en/of nat. De laatste keer dat ik ermee reed druppelde hier en daar wat water binnen. Van bovenaf, dus de naad sluit niet goed. Klopt, bij inspectie zie ik dat het klittenband niet goed meer plakt. Eerst maar even met lijm proberen, als dat dit lukt moet er nieuwe band op.

Een andere plek is aan beide zijkanten, daar waar het klittenband de kap aan de body vasthoudt. Na langere tijd regen druppelt het daar binnen. Wat daar te doen? Zelfs met kap erop, bij stilstand, loopt het water binnen. Dat merkte ik per ongeluk, omdat ik thuiskwam en eerst binnen wat ging doen voor de Q te stallen. Kap er even op gedaan. Bij wegzetten en de kap eraf halen, zie ik dat het nat is geworden.

De oplossing die ik heb gevonden is een probeersel. Ik heb nog wat zwarte band (rubberstrip) liggen die ik aan beide zijden aan de rand plak. Binnenzijde. Tijdens het rijden moet dit dan een stukje over de rand komen, waardoor het water naar benden in plaats van naar binnen loopt. Morgenmiddag op de terugweg wordt het nat en zal de test uitgevoerd worden.

De kap zag er vandaag zo uit:


1 opmerking:

  1. Die knijpers staan erg mooi maar gaan je wel een paar kilometer per uur kosten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen