Pagina's

maandag 6 augustus 2012

Back on track

Beste lezers,

Na een heerlijke vakantie in Oostenrijk, alwaar ik op de ligracer (Taifun) en ATB een niet echt respectabel maar wel natuurschoonvol aantal kilometers heb gemaakt, ben ik weer terug op de Nederlandse wegen, in de Quest.
Dat is gisteren begonnen met een flink aantal kilometers, 176. Dat zit zo. Het was de eerste zondag van de maand, dus een LOL rit. Aangezien ik met vakantie was, is de ritselectie door anderen gedaan. Dat leverde een mooie rit op naar Boshuis 3. Al veel vaker was ter sprake gekomen dat we daar de beroemde appeltaart maar eens moesten komen proven. Wij van LOL doen namelijk naast elke eerste zondag van de maand een mooie rit, ook een taartentest. @marloesdries en @theovangoor hebben ons eindelijk zo ver gekregen. En ver was het wel! Maar ook mooi!
Met 5 man vertrokken uit Zutphen, hebben we Wim opgehaald. Daar bleek ook Raymond te zijn. Daarop met 7 rijders vertrokken uit Empe, naar Hoog Soeren, waar we Marloes en Theo zouden ontmoeten. Zij stonden mooi op tijd te wachten. Verder gereden naar Drie, waar bij het Boshuis nog 3 man van VLA zaten. Na een flink stuk appeltaart, dat zeker kan concurreren met De Waag uit Doesburg, zijn we doorgegaan. Over mooie paden naar Radio Kootwijk.


Wel drukke paden, want met mooi weer fietsen er meer mensen. Na radio Kootwijk zijn we weer gesplitst, omdat het al vrij laat werd. at heb je nu eenmaal als je met meer man fietst, dan gaat het minder snel, moet je vaker even stoppen etc. Geen punt verder uiteraard, hoe meer zielen.......Even later splitste Hen3 zich af, om op tijd in Twello terug te zijn. Rudy nam de kortste weg nar Dieren. Wij hebben Wim weer netjes thuis gebracht en zijn met 3 full speed naar Zutphen gereden. Na de oude brug ging Nico naar rechts en marc en ik verder richting Vorden. Huh? Ja, ik werd nog verwacht in Harreveld, bij mijn schoonouders. Bij Ruurlo afscheid genomen van Marc en verder diep de Achterhoek in. De weg van Ruurlo naar Zieuwent is mooi recht en goed van asfalt, dus dat ging de 40 per uur.
Aangekomen in Harreveld en schoonpa ging chinees halen. Heerlijk na zo"n rit. Goed gegeten en rond 19 uur weer naar Zutphen, waar uiteindelijk 176 op de teller stond.
Goede voorbereiding op het rondje afsluitdijk dat eraan zit te komen.

Vooraf op zaterdag de Q even gecheckt. Gelukkig, want 1 band stond leeg, plakker was losgekomen. Andere banden op te lage spanning. Risse proberen in te bouwen, maar die bleek niet in orde, dus de oude veerpoot terug erin en aan Wim S een vervanger gevraagd.

En morgen weer de eerste wwv rit. Heerlijk rustig zonder schoolkinderen, denk ik vooraf...


1 opmerking:

  1. Beste Casper,
    Ik kan ook de uitzonderlijk smakelijke appelflappen van bakker Schuiteman in de (nota bene) Bakkerstraat te Garderen aanbevelen. Helaas niet open op zondag, de fietsdag van LOL.

    BeantwoordenVerwijderen