Pagina's

zondag 19 augustus 2012

Een hete, wilde rit

Vanochtend vroeg vertrokken, wegens de te verwachten hoge temperaturen. Via blog en twitter oproepen gedaan en deze wilde rit rijden we met 6 man. Wild, omdat we afwijken van de gebruikelijke eerste zondag van de maand. Maar goed, dat is het principe van LOL.
Om 8 uur staan Constantijn, Nico en Jan al klaar als ik aankom. Wim komt even later en iets na 8 uur sluit Raymond aan. Die was eerst nog langs Wim gereden, maar Wim was al onderweg. Kilometervreter, die Raymond.
Het is nog koel genoeg als we vertrekken en we rijden een deel van de rit onder bomen. Richting Lochem, net daarvoor afgeslagen naar Laren, alwaar we bij Witkamp pauzeren. Mooie door Jan gekozen route, slingerend door de weilanden.
Van Laren richting Holten, halverwege richting Bathmen, weer halverwege naar Okkenbroek. Omdat Raymond daar de weg kent, neemt hij een mooie route naar Deventer, waar we met gemak doorheen geloodsd worden, weinig stoplichten. Daar de brug over de IJssel genomen en via de uiterwaarden naar Voorst, waarna we nog even de Voorsterklei pakken. Onderweg wat clubleden van ETP ontmoet, die Jan en ik nog kennen van de tijd dat we daarbij reden.
Het was inmiddels aardig warm! Nu ik dit schrijf is het 35 graden. Ik heb al een heerlijk uurtje op de bank liggen snurken. In de hitte rijden gaat me goed af, maar het is wel vermoeiend.

Gisteren de mail maar weer eens gelezen en er blijkt een datum voor het rondje IJsselmeer te zijn geprikt door Lorenz, 1 september. Akelig dichtbij! Deze week maar eens een lange tocht maken na het werk om nog enigszins te trainen. 340 kilometer op 1 dag, gekkenwerk. Maar ja, je bent velomobieler en die zijn allemaal licht gestoord.

2 opmerkingen:

 1. Vandaag was weer een mooie rit, en de ontmoeting met de drie wielrenners maakte de stoet compleet. Volgens mij gewoon drie mannen die ook fietsen voor hun plezier en daarbij niet direct naar de fiets moeten kijken.

  Jouw korte stukje over het ijselmeer rondje doet het bij mij toch wel weer kriebelen. De reden dat ik "opgaf" was omdat 250km solo erg zwaar bleek, maar tijdens de LOL tochten kan ik volgens mij goed meekomen. En 340km klinkt al heel anders dan de route die ik had van dik 500km :-$

  ....(twijfel)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 340 km op 1 dag is niks gestoords aan Casper.
  Gewoon de kop er bij houden. De afstand in overzienbare stukken (80-100 km) verdelen. Iets minder hard kruisen. Op tijd voldoende eten (kleine beetjes) en niet te lang rusten. Lang stilstaan kan je niet goed maken door sneller te rijden. Haasten is ook weer niet goed. Blijf in je flow.
  Kortom het beletsel van de afstand zit meer in je kop dan in je benen.
  Gaat gewoon lukken.

  Ps. Tijdens de Dutch Capitals Tour 2012 (1400+ km) zeiden ze steeds toen ze bij de afsluitdijk waren: Nu is het niet ver meer, ik ben er bijna, nog maar 300 km!!!)
  http://mrpbp.nl/pagina9.html

  BeantwoordenVerwijderen