Pagina's

zondag 26 augustus 2012

eerste rit met Sinner kap

Zo, dat zag er mooi uit vanochtend. Ik reed van Zutphen richting Ruurlo, waar ik met Marc had afgesproken. Hij had gisteren bij Sinner mijn kap opgehaald, en de zijne en die van Lorenz. Marc reed vanochtend met mijn kap in mijn richting om deze af te leveren en halverwege zag ik hem aankomen. Wat een service van Marc! Mooi gezicht, mooie kap!
Even koffie gedronken in Ruurlo, wat bijgepraat en vooruit gekeken naar aanstaande zaterdag, ons rondje IJsselmeer.
Daarna de kap bij mij erop en rijden maar. Uiteraard met een omweg naar huis, om de kap eens goed te testen. Het weer deed goed mee, met flinke buien. Goede testrit. Een beetje gespetter onder het vizier door, bij een flinke bui. Heel warm, dat weer wel, ondanks de luchtgaten. Bij hobbels en drempels goed opletten, want anders dender je met je hoofd steeds tegen de kap en met mijn beide hooraparaten is dat niet fijn. Nou ja, dat went wel, iets andere rijstijl aanleren.
Het wordt een fijne herfst en winter dit jaar!

Foto's volgen uiteraard.

6 opmerkingen:

 1. Het was me een genoegen Casper :-). En op mijn terugweg zonder kap heb ik vrijwel geen regen gehad, dus dat viel ook weer mee.

  Met wind mee terug (zonder kap dus) ging ik gemiddeld wel zo'n 5 km/u sneller dan tegen de wind in met kap, interessant...

  Groet Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, illusie of werkelijkheid? Je had wel doping op in de vorm van 2 koppen espresso! Je zou er zo voor uit de Tour worden gehaald.
  Ik ging gevoelsmatig iets makkelijker, wel wennen aan het andere zicht, warmte en zijwindgevoeligheid die groter is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk maar uit het is verslavend met kap rijden.
  De temperaturen zijn nu wel iets aan de hoge kant, maar het rijden met kap is nog steeds mogelijk.
  Met een week kan je niet meer voorstellen hoe je ooit zonder kap kon rijden...;-)

  Mijn bestelde Sinner kap is nog steeds geen spoor.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij gaat het nu wel snel met de kappenproductie bij SinnerBikes. Ben er gisteren geweest en heb kunnen vaststellen dat er sinds kort 3 mallen in bedrijf zijn. In alle drie lag een kap te harden... SinnerBikes' Arjen vertelde me dat ze inmiddels al ongeveer tachtig kappen geproduceerd hebben!

  @BrandweerQuest: er lag nog wel een donkerrode kap eenzaam in een hoekje... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wordt nog wat met LOL......4 Questen met een kap......gezellig ;)

  Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe zoiets "voelt", rijden met zo'n kap bedoel ik dan dus.

  Voor ww-verkeer is zo'n ding natuurlijk wel ideaal.

  Ik heb ooit Ymte horen zeggen dat fietsen met een kap te veel gaat lijken op autorijden met alle risico's van dien. Hij noemde toen vooral het minder contact hebben met de omgeving, het andere verkeer en waar bijvoorbeeld de wind vandaan komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zal de kap niet bij LOL ritten gebruiken, Wim. Voor mij is het doel 2 x per week een ww rit heen en weer naar Almelo te maken, wat de weersomstandigheden ook zijn.
  Bij LOL hebben we contact met elkaar, ook tijdens het rijden. Ieder maakt uiteraard zijn eigen keuze, maar zelfs Hen3 was de laatste keer zonder kap.:)

  BeantwoordenVerwijderen