Pagina's

donderdag 12 april 2012

Geluk

Altijd als ik aan het rijden ben van of naar mijn werk, denk ik na over de titel en het onderwerp van mijn volgende blogpost. Afgelopen dinsdag kwam er niet veel in me op, zondag tijdens mijn ochtendritje heb ik bij lathum het pontje genomen en dacht ik aan Drs. P. Heen en weer. Dat kwam vandaag weer naar boven, telkens een wwv rit, is ook heen en weer.
Vanochtend zag het er rustig en licht bewolkt uit. Onderweg, vlak na vertrek, kwam de zon door de wolken, een prachtig gezicht als je er de tijd voor neemt om naar te kijken. Ik dacht aan al die automobilisten, die naast me op de doorgaande weg zich gehaast naar hun werk spoedden. Zouden die ook kunnen genieten van dit soort mooie beelden?
Het komt wat minder mooi over op de foto dan het in werkelijkheid was, maar neem van me aan dat het genieten is als je met een vaartje van ruim 30 km/u hiernaar mag kijken, wetende dat het nog wel even duurt. toen kwam de titel van de post van vandaag in me op. Geluk, dat is het als je dit meemaakt. Op de terugweg had ik ook geluk. Een klein buitje bij vetrek, maar verder stralende zon. Tussen Lochem en Zutphen begon zich een donkere hemel te vormen boven Zutphen. Zou ik het halen zonder weer mijn verknipte poncho aan te moeten doen? ja hoor, alweer geluk. Kan niet op vandaag. Nu dan de toneeloefening ook maar laten slagen en dan ga ik na een goed glas rode wijn als een gelukkig mens naar bed.

2 opmerkingen:

  1. Casper. Prachtig!
    Hier doen "we" het voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja die verknipte poncho (natuurlijk geel ;-) heb ik ook in de fiets liggen maar nog nooit gebruikt...

    BeantwoordenVerwijderen