Pagina's

zondag 25 maart 2012

contrast

Vanochtend tegen negen uur vertrokken voor een rondje Posbank. In Wintertijd wel te verstaan, zomertijd tegen tienen. Vanuit huis rijd ik dan eerste de IJssel over via de Cortenoeversebrug. Het was nog behoorlijk mistig en fris. Zie bijgaande foto.

Ik rijd dan verder via Oeken en Eerbeek. Tussen Eerbeek en Laag Soeren zag ik een mooie witte vogel, statig in het landschap staan.
Thuis even opgezocht, blijkt een zilverreiger te zijn.

Verder gereden en via de Lange Juffer de Posbank beklommen. Dat gaat redelijk goed met de Q, heb niet het kleine blad voor hoeven gebruiken. Wel veel race fietsers en MTB-ers ontmoet. Het blijkt dat er een toertocht van een raceclub uit Vorden wordt verreden. Een racefietser blijft een tijdje naast me rijden omdat ie interesse heeft in hoe dat nu gaat met een Q. Hij blijkt toch heel wat minder kilo's naar boven te hoeven werken dan ik: nog geen 8 tegen 35. Klimmend is dat geen concurrentie, maar als we eenmaal weer gaan dalen zie ik hem snel kleiner worden in de spiegel. Ik kwam ook nog een afvallige velomobieler tegen, althans voor vandaag: Lorenz rijdt er op een Proflex K2 MTB rond. Dit merk ken ik nog van mijn MTB club uit Tilburg.

Terug via De Steeg en Ellecom over Dieren weer via de Cortenoversebrug naar huis. Nu een heel ander beeld vanaf de brug.

Volle zon over de rivier en de uiterwaarden, waar mensen hun honden lekker laten ravotten.

Dan nu naar de titel van dit stuk. Deze kwam bij me op toen ik de eerste keer de brug over reed vanochtend. Wat een contrast met gisteren, waar het al vroeg heel zonnig was. Ik dacht gelijk, dat zal straks ook wel zo zijn, dus maar een foto maken. Vandaag kwam ik meer contrasten tegen. Ik heb eens een keer rustig gefietst, in tegenstelling tot mijn woonwerkritten doordeweeks. In navolging van Bocycle maar eens getracht in D1 te rijden, hartslag rond 130 bpm, wat aardig lukte, alllen bij het klimmen steeg ie snel naar 150.
Het weer was een contrast, zoals de foto's laten zien. Dan is er het contrast tussen de winterse ritten, waarbij je nauwelijks andere recreatieve rijders tegen komt. Nu zijn er racers, mtb-ers, ouderen op E-bikes, motoren, ruiters, cabrio's. Wat een drukte en wat een contrast.

Maar, contrast is ook variatie, en variatie maakt het leven mooi. Ondanks de drukte, die af en toe tot wat irritatie kan leiden, is het ook mooi om te zien op welke manieren mensen van natuur en mooi weer kunnen genieten.

5 opmerkingen:

 1. Met dit mooie weer is het genieten in je vm. Afgelopen vrijdag op weg naar huis heb ik het zo rustig aangedaan dat ik er 20 minuten langer over deed (normaal 1 uur). Heerlijk :-)

  gr
  Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo Casper,
  Als D1 bij jou 130 bpm is, dan heb je een maximum hartslag van 200 bpm. Dat is een maximum hartslag van een twintig jarige. Of heb je stiekum toch te hard gefietst?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja Gerrit ik rijd in vermomming van een oudere man, dat heb je al door dus. Nee, zonder gekheid, ik bedoelde meer door je geinspireerd te zijn, dan dat ik echt in een bepaalde zonde rijd. Vorig jaar heb ik nog 184 bpm op de teller gezien. Dan zal D1 ergens op 120 zitten? Veel oefening maakt wel dat je langer hogere beats kan verdragen.
   vandaag ging het om het genieten

   Verwijderen
 4. @edberg02 en ik zagen jou richting Voorstonden fietsen toen wij op weg waren naar Winterswijk.

  Met zo'n twintig man/vrouw hebben we daar gefietst. Marc was met de Raptobike. Ziet er ook goed uit......;)

  BeantwoordenVerwijderen